27.7 C
Athens

Premier League: Από το κακό στο χειρότερο (και με Λάμπαρντ) η Τσέλσι, έπεσε στην επικίνδυνη ζώνη η Νότιγχαμ (vid)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Τσέλσι για να συμμαζέψει την κατάσταση αλλά διαπίστωσε με το… καλησπέρα πως έχει δρόμο μπροστά του. Κι αυτό γιατί στο Μολινό οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν με 1-0 από τη Γουλβς και συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη σε μια εφιαλτική σεζόν.

Οι Λύκοι που καίγονταν για βαθμούς προηγήθηκαν στο 31ο λεπτό με κεραυνό του Ματέους Νούνες και επέστρεψαν στα τρίποντα για να αποκτήσουν τέσσερις βαθμούς απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη.

Την ίδια ώρα η Νότιγχαμ Φόρεστ μπήκε σε μπελάδες καθώς ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από την Άστον Βίλα. Ένα λάθος της άμυνας των Κόκκινων αξιοποίησε στο 48′ με σουτ ο Τραορέ ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Γουότκινς κλείδωσε τη νίκη για να διατηρήσει τους Χωριάτες στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι Κόκκινοι έμειναν χωρίς νίκη για 9ο σερί ματς και μπήκαν στην επικίνδυνη ζώνη με 27 βαθμούς (στην ισοβαθμία η Έβερτον είναι από πάνω).

Η Λέστερ εν αναμονή της πρόσληψης του Τζέσι Μαρς γνώρισε ήττα-σοκ με 0-1 από την Μπόρνμουθ στο Κινγκ Πάουερ και εξακολουθεί να είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και στο -2 από την παραμονή. Αντίθετα, τα Κεράσια με τη σημαντική αυτή νίκη είναι στο +3 μαζί με τη Γουέστ Χαμ που χάρη στο αυτογκόλ του Ριντ επικράτησε με 0-1 εκτός έδρας της Φούλαμ.

Η Νιούκαστλ με ανατροπή πέρασε από το Λονδίνο απέναντι στην Μπρέντφορντ (1-2) και διατηρήθηκε στην 3η θέση. Οι Μέλισσες είδαν το γκολ του Τόνεϊ στο 8′ να ακυρώνεται ενώ στο 30′ ο Άγγλος φορ έχασε πέναλτι (έπιασε εύκολα ο Πόουπ). Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πήρε το αίμα του πίσω από την άσπρη βούλα, με τη Νιούκαστλ να φέρνει τα πάνω κάτω μέσα σε 7′ στο δεύτερο μέρος και τον Ισάκ με δυνατό σουτ να υπογράφει την ανατροπή στο 61′.

Η Τότεναμ πολύ δύσκολα λύγισε με 2-1 την Μπράιτον σε ένα ματς με πολλή ένταση κι αρκετές διαμαρτυρίες και διατηρήθηκε στην 5η θέση σε απόσταση από τους διώκτες της. Ένα μαγικό γκολ – που θύμισε… Μπακαμπού –  του Χέουνγκ Μιν Σον στο 10ο λεπτό σήμανε ιστορικό ρεκόρ για τον Κορεάτη που έγινε ο πρώτος Ασιάτης με 100 γκολ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι Γλάροι είδαν το γκολ του Μιτόμα να ακυρώνεται για χέρι στο 17′ αλλά στο 34′ ο Ντανκ με καρφωτή κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μαρτς έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολλές ευκαιρίες και μάλιστα το δεύτερο γκολ που πέτυχαν με τον Γουέλμπεκ ακυρώθηκε (ξανά) για χέρι. Ο Ντε Τζέρμπι άνοιξε διάλογο με τον Στελίνι (αποβλήθηκαν αμφότεροι) και η ένταση (μαζί με τη διακοπή) ωφέλησαν την Τότεναμ που στο 79′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τον Κέιν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (36′ Μακτόμινεϊ, 71′ Μαρσιάλ)

Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (48′ Τραορέ, 90+5′ Γουότκινς)

Γουλβς – Τσέλσι 1-0 (31′ Νούνες)

Λέστερ – Μπόρνμουθ 0-1 (40′ Μπίλινγκ)

Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ 1-2 (45+1′ πεν. Τόνεϊ / 54′ αυτ. Ράγια, 61′ Ισάκ)

Τότεναμ – Μπράιτον 1-1 (10′ Σον / 34′ Ντανκ)

Φούλαμ – Γουέστ Χαμ 0-1 (23′ αυτ. Ριντ)

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 9/4

Λιντς – Κρίσταλ Πάλας (16:00)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς