16.4 C
Athens

Σέλτικ – Ρέιντζερς 3-2: Οι Καθολικοί πήραν το ντέρμπι κι αγκάλιασαν τον τίτλο, στο +12 η διαφορά (vid)

Η Σέλτικ του Άγγελου Ποστέκογλου με πρωταγωνιστές τους Φουρουχάσι και Ζότα, υπέταξε τη Ρέιντζερς κι άνοιξε τη διαφορά στους 12 βαθμούς κάνοντας καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του 53ου πρωταθλήματος της ιστορίας της

Το πιο καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του 53ου πρωταθλήματος έκανε η Σέλτικ μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ. Οι Καθολικοί επιβλήθηκαν με 3-2 της Ρέιντζερς στο Σέλτικ Παρκ της Γλασκώβης κι άνοιξαν τη διαφορά στους 12 βαθμούς από τη μισητή αντίπαλο.

 

Η πρωτοπόρος του σκωτσέζικου πρωταθλήματος ήταν πολύ ανώτερη και προηγήθηκε δίκαια μόλις στο 26′ όταν από γύρισμα του Ο’Ράιλι, οι αμυντικοί της Ρέιντζερς δεν απομάκρυναν και ο Φουρουχάσι που καραδοκούσε γύρισε ωραία το σώμα του κι έπιασε το σουτ για το 1-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί (αρκέστηκαν σε πολλά και σκληρά μαρκαρίσματα) ισοφάρισαν στο 45′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταβερνίερ που είναι σπεσιαλίστας στο είδος του.

 

Τα λάθη που έκαναν στην άμυνά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν ολέθρια και τα πλήρωσαν και με δεύτερο και με τρίτο γκολ.

Στο 62′ ο Ντέιβις έχασε την μπάλα από τον Ζότα κι αυτός μοίρασε με τη μία στον Φουρουχάσι που πλάσαρε από κοντά για το 2-1 με το 22ο τέρμα του στη σεζόν! Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Σούταρ δεν συνεννοήθηκε καλά με τον ΜακΓκρέγκορ κι ο υποψιασμένος Ζότα έκλεψε και πλάσαρε σε κενή εστία.

 

Η Ρέιντζερς το πάλεψε να ξαναμπεί στο ματς και με την καρφωτή κεφαλιά του Ταβερνίερ (κινήθηκε στα αριστερά ενώ είναι δεξιός μπακ!) από τη σέντρα του Μπάρισιτς έγινε το 3-2.

Πιο πιθανό όμως ήταν να γίνει το 4-2 παρά το 3-3, με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να αγκαλιάζει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος.

 

ΣΕΛΤΙΚ (Ποστέκογλου): Χαρτ, Τζόνστον, Κάρτερ-Βάικερς, Στάρφελτ, Τέιλορ, Μούι (61′ Ιβάτα), ΜακΓκρέγκορ, Ο’Ράιλι (75′ Ο Χιουν-Γκιου), Μαέντα (86′ Μπερναμπέι), Ζότα (75′ Χακσαμπάνοβιτς), Φουρουχάσι (86′ Τέρνμπουλ)

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ (Μπιλ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνίερ, Σούταρ, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Ράσκιν, Τζακ (86′ Λάντστραμ), Κάντγουελ (88′ Ράιτ), Τίλμαν (69′ Σακαλά), Κεντ, Μορέλος (86′ Τσόλακ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς