17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Χάμες που φωνάζει «παρών» και οι σταθερές του Ανιγκό για το διπλό στη Λεωφόρο

Οι Πειραιώτες πάνε για τη νίκη στην έδρα του «αιώνιου» αντιπάλου τους, με τον Ζοσέ Ανιγκό να έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα της ενδεκάδας, με δύο ερωτηματικά και μία σημαντική επιστροφή

Ντέρμπι «αιωνίων» με άρωμα τίτλου. Σενάριο και εικόνα από τα παλιά, που παίρνει σάρκα κι οστά στο σήμερα. Σπάνιο, αλλά βάσει προϊστορίας και ιστορίας των δύο ομάδων, αυτονόητο: στα μεταξύ τους παιχνίδια πάντα θα κρίνεται κάτι μεγάλο, ανεξαρτήτου κατάστασης και συνθηκών. Πόσο μάλλον τώρα που παίζεται ένα ολόκληρο πρωτάθλημα…

Απαραίτητη εισαγωγή για να μπούμε σιγά-σιγά σε κλίμα ντέρμπι, ενόψει της Κυριακής (9/4, 21:00), όπου στη Λεωφόρο θα κριθούν πολλά ή και τίποτα αναφορικά με την συναρπαστική φετινή εξέλιξη στη μάχη του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε αυτή τη μάχη με ανεβασμένη ψυχολογία, με τον Ανιγκό να έχει συσπειρώσει ξανά το σύνολο και με παίκτες αποφασισμένους να γυρίσουν τον διακόπτη. Ή μάλλον να τον διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα που τον άφησαν μετά το νικηφόρο ντέρμπι (3-1) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γάλλος τεχνικός των Πειραιωτών δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, αν εξαιρέσουμε τον άτυχο Κανός που λογικά θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, και ετοιμάζει τα πλάνα του με έμφαση στην τετράδα της άμυνας και τους τρεις πίσω από τον φορμαρισμένο Μπακαμπού.

Ανιγκό: Κλειδί η πειθαρχία, οι παίκτες μου είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα

Στην πράξη, ο Χάμες Ροντρίγκες αναμένεται να πάρει μετά από καιρό τη φανέλα βασικού του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πάντως διεκδικεί θέση στα άκρα, όπως και ο Γιώργος Μασούρας μετά το γκολ που πέτυχε στο ματς της Τετάρτης.

Από εκεί και πέρα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι υγιής και θα βρίσκεται στα πλάνα του Ανιγκό, έχοντας ως παρτενέρ του είτε τον Σισέ είτε τον Μπα, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες επιλογής.

Ρέαμπτσιουκ και Ροντινέι είναι δεδομένοι για τα αμυντικά άκρα, ο Πασχαλάκης σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια, όπως και οι Χουάνγκ – Εμβιλά στο κέντρο. Μπιέλ και Βαλμπουενά διεκδικούν επίσης φανέλα βασικού, ενώ σε δεύτερη μοίρα βρίσκεται ο Γκάρι Ροντρίγκες, που αποτελεί μία εξαιρετική λύση από τον πάγκο.

Πολλά θα κριθούν και στη σημερινή (8/4) τελευταία προπόνηση πριν το αυριανό ντέρμπι, όπου ο Ανιγκό θα ανακοινώσει και την 22μελη αποστολή για τη Λεωφόρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς