19.7 C
Athens

Μπενφίκα – Πόρτο 1-2: Οι Δράκοι παρέτειναν τη στέψη της πρωτοπόρου με μεγάλη ανατροπή στο Ντα Λουζ (vid)

Οι Δράκοι πέρασαν με απίθανη ανατροπή από το Ντα Λουζ, διατηρήθηκαν αήττητοι εκτός έδρας απέναντι στην Μπενφίκα για 6ο σερί ματς αλλά οι Αετοί ορίζουν τη μοίρα τους καθώς βρίσκονται στο +7 με επτά αγωνιστικές να απομένουν στο πρωτάθλημα

Τέλος στο αήττητο σερί που έτρεχε μέσα στο 2023 στο πρωτάθλημα η Μπενφίκα έβαλε η Πόρτο με τεράστια ανατροπή και θρίαμβο (1-2) μέσα στο Ντα Λουζ! Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έδωσε… παράταση στη στέψη των Αετών οι οποίοι παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα στο ματς αλλά εξακολουθούν να κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους αναφορικά με το πρωτάθλημα.

 

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τους Δράκους στο -7 από την πρωτοπόρο Μπενφίκα στις επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κι αντιλαμβάνεται κανείς πως η Πόρτο θα χρειαστεί ένα θαύμα.

Οι πρωτευουσιάνοι πάντως έχουν να δώσουν ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ εκτός έδρας την προτελευταία αγωνιστική και ως τότε θα προσπαθήσουν να έχουν καθαρίσει μαθηματικά τον τίτλο που θα είναι ο πρώτος μετά το 2019.

Σημειώνεται πάντως πως η Πόρτο παρέμεινε αήττητη στο Ντα Λουζ για 6ο παιχνίδι στις ισάριθμες τελευταίες επισκέψεις της με την τελευταία ήττα να καταγράφεται πριν από 4,5 χρόνια (σεζόν 2018-2019).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπενφίκα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή των Δράκων. Ο Μπα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ράμος έπιασε τρομερή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του Ντιόγκο Κόστα και στα δίχτυα για το 0-1.

 

Το γκολ βοήθησε στο να ανέβει ο ρυθμός και οι ομάδες να παίξουν γρήγορα, ωστόσο μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Η Πόρτο ήταν εκείνη που επιχειρούσε με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να δημιουργήσει προβλήματα στον Βλαχοδήμο και στο 45′ έφτασε στην ισοφάριση με μια υπέροχη συνεργασία.

Ο Μαναφά σήκωσε για τον Πεπέ, εκείνος με το στήθος έστρωσε για τον επερχόμενο Ουρίμπε που έπιασε το διαγώνιο σουτ και έγραψε το 1-1.

 

Μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (45+3′) για μόλις έξι εκατοστά (οφσάιντ) ακυρώθηκε το γκολ του Γκαλένο και η Πόρτο έχασε την ευκαιρία να ανατρέψει το σκορ.

Το κατάφερε όμως στο 54ο λεπτό και το άξιζε βάσει της εικόνας της. Η μπάλα έφτασε στον Ταρεμί στο ημικύκλιο της περιοχής μετά την άτσαλη απομάκρυνση του Οταμέντι και με ένα συρτό σουτ ο διεθνής Ιρανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου για δεύτερη φορά.

 

Η Μπενφίκα έμοιαζε… σοκαρισμένη από την εξέλιξη και δυσκολεύτηκε να κάνει το παιχνίδι της. Οι Δράκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ταρεμί να βρουν ένα τρίτο γκολ το οποίο δεν ήρθε, αλλά παράλληλα δεν απειλήθηκαν κιόλας κρατώντας σχετικά εύκολα το διπλό.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Σμιντ): Βλαχοδήμος, Μπα (26′ λ. τρ. Ζιλμπέρτο), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φλορεντίνο (57′ Νέρες), Τσικίνιο, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Ράφα Σίλβα (87′ Μούσα), Γκονσάλο Ράμος

ΠΟΡΤΟ (Κονσεϊσάο): Κόστα, Μαναφά (56′ Ζοάο Μάριο / 72′ λ. τρ. Τόνι Μαρτίνεθ), Πέπε, Μαρκάνο, Βέντελ (71′ Ζαϊντού), Γκρούγιτς (56′ Εουστάκιο), Οτάβιο, Ουρίμπε, Γκαλένο, Ταρεμί (88′ Καρντόσο), Πεπέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς