24.3 C
Athens

Βουλιαγμένη – Προ Ρέκο 7-13: Πάλεψε για τρία 8λεπτα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Φυσιολογική ήττα με 7-13 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο γνώρισε η Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική του Champions League Ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Σε συνδυασμό με τη νίκη της Γιάντραν Σπλιτ με 12-7 επί της Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία, ο ΝΟΒ ισοβαθμεί με τους Κροάτες στην προνομιούχο τέταρτη θέση του Α΄ ομίλου, έχοντας όμως το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία και πρόγραμμα που του επιτρέπει να διατηρεί τον πρώτο λόγο για πρόκριση στο final-8 του Βελιγραδίου.

Η Βουλιαγμένη παρατάχθηκε χωρίς τους Παπασηφάκη, Γούντχεντ και με τον νεαρό Μάνο Ανδρεάδη κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικά η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς στάθηκε αρκετά καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως στην επίθεση δυσκολεύτηκε πολύ απένσντι στο πρέσινγκ της ιταλικής ομάδας, η οποία με πέναλτι του Ζάλανκι και σουτ του Ετσενίκε στον παίκτη παραπάνω προηγήθηκε 2-0.

Το πρώτο γκολ των γηπεδούχων ήρθε στην εκπνοή της πρώτης περιόδου με τον Νικολαϊδη σε παίκτη παραπάνω, αλλά σταδιακά η Προ Ρεκο επέβαλε την ανωτερότητά της. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 6-3, με γκολ του Γιάνγκερ στην εκπνοή (αν και από το ριπλέι φάνηκε ότι το σουτ μάλλον ήταν εκπρόθεσμο), για να αυξήσει περαιτέρω τη διαφορά ο Χάλοκ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Δύο διαδοχικά γκολ του Καλογερόπουλου και μία εκπληκτική απόκρουση του Ανδρεάδη σε εξ επαφής σουτ του Λόντσαρ έδωσαν ελπίδες στον ΝΟΒ, που μείωσε σε απόσταση βολής (7-6) με εξαιρετικό γκολ του Αλαφραγκή στον παραπάνω, τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου (νωρίτερα ο Νικολαϊδης είχε γυριστό από τα 2μ. στο δοκάρι του Ντελ Λούνγκο). Η Βουλιαγμένη είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στην επόμενη αποβολή που κέρδισε, όμως του σουτ του Χαλυβόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι και, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του οκταλέπτου, ο Ιβοβιτς στην κόντρα “έγραψε” το 8-6. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης αξιοποίησαν στη συνέχεια τις αποβολές που κέρδισαν και, με γκολ των Ετσενίκε και Ζάλανκι, “καθάρισαν” το ματς, για να φτάσουν στο τελικό 13-7, εκμεταλλευόμενοι και τη φυσιολογική κούραση των παικτών των γηπεδούχων.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 3-2, 1-5

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαϊδης 1, Κωνσταντόπουλος, Αλμύρας, Αλαφραγκής 2, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Ζάλανκι 4, Φιλιόλι 1, Γιάνγκερ 1, Κανέλα, Πρεσούτι 1, Ετσενίκε 3, Ιβοβιτς 1, Βελότο, Λόντσαρ, Χάλοκ 1, Νέγκρι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς