19.9 C
Athens

Επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA ο Τσέφεριν και έριξε ξανά βέλη προς την European Super League

Δια βοής επανεξελέγη στην προεδρία της UEFA ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος στο συνέδριο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, στη Λισαβόνα. Ο 55χρονος Σλοβένος βρίσκεται επικεφαλής της UEFA από το 2016, όταν αντικατέστησε τον Μισέλ Πλατινί μετά την τιμωρία του, και επανεξελέξη για μία δεύτερη θητεία το 2019.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ομόφωνη υποστήριξή σας. Σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά κυρίως μεγάλη ευθύνη απέναντι σε σας και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο Τσέφεριν, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών.

Μάλιστα, στη σχετική ομιλία του επεκτάθηκε μιλώντας κυρίως για τους κινδύνους από την ενδεχόμενη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής Super League.

«Ας μην ξεχνάμε ποτέ, πόσο εύθραυστο είναι το ποδόσφαιρο», είπε ο πρόεδρος της UEFA, απευθυνόμενος στους προέδρους των ομοσπονδιών, οι οποίοι βρίσκονται στην πορτογαλική πρωτεύουσα και πρόσθεσε: «Το μοντέλο μας βασίζεται στον αθλητισμό. Η αξία δεν μπορεί να αγορασθεί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινό αγαθό που δεν μπορεί να πουληθεί».

Αναφερόμενος στην περσινή απόπειρα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, προειδοποίησε άπαντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς, η ντροπή δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Οπως στο σχετικό παραμύθι, ο λύκος μεταμφιέζεται σε γιαγιά, για να σε καταβροχθίσει καλύτερα. Είναι ο κυνισμός ενάντια στην ηθική».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς