17.7 C
Athens

Μνημόνιο συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν ο γγΑ και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, με τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Καπελλάκη, παρουσία του α΄ αντιπροέδρου, Αθανάσιου Τσιβιλή.

Για τη συνεργασία με την ΕΠΕ, ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε: «Η συνεργασία με το Παραολυμπιακό κίνημα είναι αυτονόητη για την Ε.Π.ΑΘΛ.Α., καθότι τα θέματα χειραγώγησης αγώνων δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον στοιχηματισμό, αλλά με οτιδήποτε αλλοιώνει αθέμιτα, την εξέλιξη ενός αθλητικού αγώνα. Και η ολοένα αυξανόμενη δραστηριότητα στις τάξεις του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία καθιστά αναγκαία τη συνεργασία μας, τόσο στο πεδίο των σχετικών αναφορών, αλλά κυρίως στο πεδίο της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης όλων των μελών του Παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Καπελλάκη, για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία».

Ο κ. Καπελλάκης από την πλευρά του, τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σήμερα υπογράψαμε το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Πιστεύω ότι και στον χώρο τον δικό μας θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενες πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν με τα αθλητικά μας ήθη και οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αθλητές μας ότι, εάν προκύψουν τέτοιες παρεμβάσεις, να είναι προετοιμασμένοι πώς να αντιδράσουν και πού να απευθυνθούν για να το αποτρέψουν αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαυρωτά για τη συνεργασία μας και ευελπιστώ στο μέλλον να κάνουμε και άλλα πράγματα μαζί».

Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν η Άγη Κασούμη (μέλος της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και ο Βασίλης Κεραμάρης (συντονιστής της ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς