27.5 C
Athens

H πείρα της Εθνικής μας και η φοβερή Ισπανία

H Eθνική Γυναικών κατανάλωσε αρκετή ενέργεια χθες βράδυ με το Πουέρτο Ρίκο και νίκησε δίκαια 59-50. Το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι σίγουρα κάτι εξαιρετικό, αλλά σαν ομάδα Λατίνων είχε πάθος δύναμη, αλλά σίγουρα ήταν ένα δύο κλικ πιο πίσω από τις διεθνείς μας, που ανταποκρίθηκαν.

Με την εμπειρία τους τα κορίτσια μας έχουν κερδίσει την αποδοχή και την σιγουριά. Η σιγουριά από Καλτσίδου, Σπανού η πάντα αξιόπιστη Λύμουρα η σημαντική προσθήκη όλων των διεθνών κάνει την διαφορά. Ακόμη και αν απουσίαζαν Φασούλα, Μάλτση (δεν χρειάζεται να ζυγίσουμε το πόσο λείπουν), αλλά και οι Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου που θα ενσωματωθούν από Τετάρτη (Τρίτη επιστρέφουν οι διεθνείς στην Αθήνα από την Ισπανία) η Εθνική ανταποκρίθηκε.

Σήμερα το βράδυ με την Ισπανία η λογική λέει ότι η Εθνική μας θα έχει απλά μια καλή εμπειρία, απέναντι στην πιο πλήρη Ισπανική ομάδα όλων των εποχών όπως θεωρούν οι Ισπανοί έστω και αν απουσιάζει η Σάντσο Λιτλ. Αδιαμφισβήτητα οι Ισπανοί οικοδεσπότες του μουντομπάσκετ της Τενερίφης έχουν επενδύσει πολλά στο πρότζεκτ της Εθνικής και ο Λούκας Μοντέλο έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Χθες βράδυ η εικόνα της Ισπανίας με την Αργεντινή στο πειστικό 66-33 ήταν εντυπωσιακή ειδικά στην άμυνα όπου η Ισπανία είναι καταλυτική.

Κύριο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας είναι η φοβερή ομοιογένεια. Δεν ξεχειλίζει από προσόντα σωματικά η ομάδα αυτή αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τις περισσότερες Εθνικές, γιατί έχει φοβερό πάθος και ποιότητα, συνδυάζει μυαλό, νιάτα και εμπειρία. Βέβαια έρχονται και μεγάλα ματς και δεν εννοούμε το σημερινό όπου υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και είμαστε πιο ευάλωτοι για πολλούς λόγους, όχι μόνο γιατί είναι απλά ένα τουρνουά. Λάουρα Νίκολς, Κριστίνα Ούβινα, Λάια Παλάου, Μάρτα Ξαργκάι (το νέο μεγάλο όνομα του Ισπανικού μπάσκετ), Λεονόρ Ρορντρίγκεζ, Άννα Κρουζ (η αρχή και το τέλος αυτής της ομάδας) Γκεράλ Κάσας Μπελέν Αρόγιο, Μαρία Κόντε, Λάουρα Γκιλ Μπία Σάντσεζ και η απίστευτη Άστου Εντούρ αλλά και η καθοδήγηση του φοβερού τεχνικού Λούκας Μοντέλο αποτελούν μια απίθανη ομάδα για την Ισπανία.

Ξαναλέμε ότι η ομάδα μας σήμερα με αρκετές ρούκις, μόνο κατά διαστήματα μπορεί να φανεί ανταγωνιστική στο Κάθερες αλλά ο Κεραμιδάς γνωρίζει ότι μια τέτοια μάχη μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τα κορίτσια μας αφού θα τους δώσει μια ασφαλή εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσουν στην Τενερίφη σε δύο εβδομάδες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς