16.7 C
Athens

Η λίστα με τους προπονητές που ενδιαφέρουν και τι πραγματικά αναζητά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή για τρίτη φορά μέσα στην ίδια σεζόν και ήδη τα ονόματα που ακούγονται για τη διαδοχή του Μίτσελ δίνουν και παίρνουν: Οι Πειραιώτες ξέρουν τι χρειάζονται και πάνω σε αυτό τον άξονα θα καταλήξουν στην τελική τους επιλογή

Ο Ολυμπιακός ζει το ίδιο έργο για τρίτη φορά μέσα στην ίδια σεζόν και καλείται να βγάλει άμεση αντίδραση προκειμένου να μη χάσει οριστικά και τους δύο στόχους που διεκδικεί.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση Μίτσελ και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο γίνονται ήδη σκέψεις, επαφές, συζητήσεις για τον διάδοχο του Ισπανού τεχνικού, που έμεινε στον πάγκο των Πειραιωτών για 192 μέρες σε μία δεύτερη θητεία που θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα.

Βέβαια, πρώτο μέλημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας παραμένει το αγωνιστικό κομμάτι στο σήμερα, που τους βρίσκει αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι «ο θάνατός σου, η ζωή μου» το βράδυ της Τετάρτης (5/4, 21:00) στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Μαρινάκης, μίλησε στους παίκτες μετά την παραίτηση Μίτσελ

Σε αυτό το παιχνίδι και πιθανότατα και στα επόμενα των playoffs ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο του, έναν γερόλυκο της προπονητικής που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη Μαρσέιγ. Άπαντες επικεντρώνονται στο κρισιμότατο ντέρμπι της Τετάρτης, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει η επόμενη ημέρα και ένα σωρό πρωτοκλασάτα ονόματα για τη συνέχεια…

Ο Ισπανός Μαρθελίνο βρίσκεται ξανά αρκετά ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών, όπως συνέβη και τον περασμένο Σεπτέμβρη πριν την επιλογή του Μίτσελ, με τις απαιτήσεις του πάντως να είναι μεγάλες και την στάση αναμονής του εδώ και τόσους μήνες για την επόμενη επαγγελματική του στέγη να μην είναι τυχαία. Περιμένει την κατάλληλη για τον ίδιο πρόταση, σε μία ομάδα που δεν θα πάει ως προσωρινή αλλά μόνο ως μόνιμη λύση με ένα βαρύ συμβόλαιο.

Πέραν του Μαρθελίνο, στο τραπέζι φέρεται να έχουν πέσει και περιπτώσεις όπως του Ζόρζε Ζέζους, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τη Φενέρμπαχτσε, του Τζενάρο Γκατούζο που πρόσφατα απολύθηκε από τη Βαλένθια, του Μπορδαλάς που επίσης είναι άνεργος τον τελευταίο καιρό αλλά και του καλού φίλου, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Όλοι τους ανήκουν για την ώρα στη κατηγορία των «φημών». Η ιστορία έχει δείξει ότι με την προπονητολογία ειδικά στην Ελλάδα δύσκολα βγάζεις άκρη κι ότι στο τέλος, σχεδόν πάντα, έρχεται η ανατροπή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό ψάχνουν μία λύση που θα φέρει συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία στον σύλλογο, ηρεμία στις τάξεις του, εμπιστοσύνη και ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο. Όχι άλλα ρίσκα ή γνώριμες επιλογές του πρόσφατου παρελθόντος. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν κάτι καινούργιο, έναν νέο αέρα στην άκρη του πάγκου και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα κινηθούν για την τελική τους επιλογή, πριν ή μετά το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς