26.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Ανιγκό δεν έχει κερδίσει ποτέ τον ΠΑΟΚ στην προπονητική του καριέρα

Ο Ζοσέ Ανιγκό είναι αυτός που καλείται να οδηγήσει σε προπονητικό επίπεδο τον Ολυμπιακό στο κρίσιμο ντέρμπι της Τετάρτης (5/4, 21:00) κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετά την ξαφνική παραίτηση Μίτσελ που δεν ήθελε να συνεχίσει στον Πειραιά μετά το κάζο της ισοπαλίας (2-2) με τον Άρη.

Ο 61χρονος Γάλλος τεχνικός, που παράλληλα έχει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στους Πειραιώτες, γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς πριν πιάσει δουλειά στους Ερυθρόλευκους είχε καθίσει για σύνολο 2 ετών στους πάγκους του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου αντίστοιχα.

Με αυτές τις ομάδες έχε έρθει αντιμέτωπος συνολικά 4 φορές με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου στο πρόσφατο παρελθόν, μετρώντας 1 ισοπαλία και 3 ήττες από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Συγκεκριμένα, η αρχή είχε γίνει τον Αύγουστο του 2017, όταν ως προπονητής του Λεβαδειακού είχε φέρει ισοπαλία δίχως τέρματα με τους Ασπρόμαυρους. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με δύο ήττες στην Τούμπα και σύνολο τερμάτων 7-1, ενώ η τελευταία του κόντρα με την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 ως προπονητής του Πανιωνίου πλέον, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 1-0 στη Νέα Σμύρνη.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς