18.3 C
Athens

Τσέφεριν: Η υπόθεση Νεγκρέιρα από τις πιο σοβαρές στο ποδόσφαιρο

Από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχει δει στον χώρο του ποδοσφαίρου χαρακτήρισε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν το σκάνδαλο Νεγκρέιρα που έχει βάλει στο μάτι του κυκλώνα την Μπαρτσελόνα.

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα της Σλοβενίας, λέγοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα από ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή.

«Από όσο πληροφορούμαι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται από τις πιο σοβαρές υποθέσεις στο ποδόσφαιρο από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό. Σε επίπεδο ισπανικού πρωταθλήματος, βέβαια, η υπόθεση έχει παραγραφεί και δεν μπορούν να υπάρξουν αγωνιστικές συνέπειες, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο ισπανικής εισαγγελίας. Αλλά σε ό,τι αφορά την UEFA, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής».

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ερευνά ενδεχόμενη παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA, που θα μπορούσε να οδηγήσει τους Μπλαουγκράνα σε αυστηρότατη ποινή, όπως τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς