14.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι σίγουροι, τα διλήμματα και ο ρόλος του Εμβιλά για το κρίσιμο ματς με τον Άρη

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πατήσει το πόδι στο γκάζι τον τελευταίο καιρό σε μία αντεπίθεση διαρκείας με φόντο τον τίτλο στη Super League, που περνάει από συνεχόμενα ντέρμπι και διάφορες σκέψεις του Μίτσελ για τους παίκτες-κλειδιά του ρόστερ

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει πέμπτη ταχύτητα και δείχνει σε πολύ καλό δρόμο στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν στα playoffs. Ωστόσο, τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τους Ερυθρολεύκους, που πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στον Βόλο στο ματς που άνοιξε την αυλαία του μίνι πρωταθλήματος και τώρα μπαίνουν στα βαθιά με συνεχόμενα ντέρμπι, αρχής γενομένης από το αποψινό (2/4, 21:00) κόντρα στον πάντα επικίνδυνο και ικανό για τη ζημιά, Άρη.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του δείχνουν αποφασισμένοι να το πάνε «μέχρι τέλους» δανειζόμενοι το μότο της μπασκετικής ομάδας, ώστε να ολοκληρώσουν το ήδη μεγάλο comeback τους στον δρόμο προς το τέταρτο σερί πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός έχει λίγο πολύ ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο μυαλό του για τους 11 που θα ξεκινήσουν την αναμέτρηση κόντρα στους Θεσσαλονικείς, με δύο διλήμματα για τα άκρα της επίθεσης και μία υποσημείωση για τον Εμβιλά.

Στην εστία θα βρίσκεται ο «κέρβερος» Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ να συμπληρώνουν την τετράδα.

Χουάνγκ και Σαμασέκου θα βρίσκονται στην ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τον Μπακαμπού στην κορυφή και μετά το… χάος.

Κανός και Μασούρας δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιέλ, ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο Μίτσελ θα πάρει την απόφασή του την ύστατη στιγμή, από τη στιγμή που και οι τέσσερις προαναφερθέντες είναι ετοιμοπόλεμοι κι έτοιμοι να βοηθήσουν από την αρχή.

Σε ό,τι αφορά στον Γιαν Εμβιλά, ο Γάλλος μέσος απείχε από τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας για σχεδόν 3 εβδομάδες, είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο για να βρει ξανά αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που ανάλογα με την εξέλιξη του σημερινού αγώνα είναι διατεθειμένος να του δώσει ο Μίτσελ με το βλέμμα στο επόμενο ντέρμπι, αυτό της Τετάρτης (5/4) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς