16.8 C
Athens

GP Αυστραλίας: Ο Φερστάπεν βγήκε αλώβητος από το χάος της Μελβούρνης, στο βάθρο Χάμιλτον και Αλόνσο

Σε έναν αγώνα που είχε τα πάντα, με ανατρεπτική εκκίνηση και χαοτικό φινάλε, ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε ότι και φέτος είναι το απόλυτο αφεντικό της F1, τη στιγμή που Χάμιλτον και Αλόνσο συνεχίζουν να βρίσκονται πάνω από την αυτοκαταστροφική Ferrari

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα με τέσσερις εκκινήσεις (!), τρεις κόκκινες σημαίες και 8 μονοθέσια εκτός πίστας πριν την καρό σημαία, ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε ξανά ότι και στη φετινή σεζόν είναι το απόλυτο αφεντικό!

Νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull που παρέμεινε ψύχραιμος στο χάος των τελευταίων γύρων μετά την επαφή του Αλόνσο με τον Σάινθ, κράτησε την πρώτη θέση και πανηγύρισε μία ακόμη νίκη στην αγαπημένη του Μελβούρνη και στο Αυστραλιανό Grand Prix.

Στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος ο σταθερά ανεβασμένος Χάμιλτον με τη Mercedes και ο γερόλυκος Αλόνσο (3/3) με την Aston Martin.

Καταστροφή ξανά για τη Ferrari που είδε τον Λεκλέρ να μένει εκτός αγώνα από τον πρώτο κιόλας γύρο και τον Σάινθ να «πληρώνει» την επαφή του με τον Αλόνσο στην τρίτη εκκίνηση και να τερματίζει από 4ος… στην 11η θέση!

Άσχημη εξέλιξη και για τον Ράσελ, που παρά την εξαιρετική εκκίνησή του όπου πέρασε μέχρι και πρώτος, είδε την πρώτη κόκκινη σημαία ελέω Στρολ και Λεκλέρ να τού στερεί το όνειρο και στη συνέχεια να εγκαταλείπει κιόλας τον αγώνα με μηχανικό πρόβλημα.

Η ανατρεπτική εκκίνηση στο GP Αυστραλίας: Εκτός αγώνα από τον πρώτο γύρο ο Λεκλέρ! (vid)

Οι Γκασλί, Οκόν, Ντε Βρις και Σάρτζεντ ολοκλήρωσαν άδοξα τον αγώνα τους λίγο πριν τον τερματισμό λόγω του περιστατικού με Αλόνσο και Σάινθ, ενώ συνολικά 8 μονοθέσια βήκαν off κατά τη διάρκεια ενός άκρως επεισοδιακού αγώνα, από τον οποίο βγήκαν αλώβητοι μόνο οι παλιές καραβάνες: Φερστάπεν, Χάμιλτον και Αλόνσο!

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Στρολ και Πέρεζ, ενώ επόμενη υποχρέωση των οδηγών θα είναι στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν σε σχεδόν έναν μήνα από σήμερα…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς