16.6 C
Athens

Παναιτωλικός – Λαμία 1-3: Χρυσό τρίποντο παραμονής με ανατροπή σε διάστημα δύο λεπτών (vid)

Η Λαμία γύρισε μέσα σε 2' το ματς στο Αγρίνιο κι έκανε άλμα για την παραμονή φτάνοντας τους 11 βαθμούς στα τελευταία της πέντε παιχνίδια με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο

Η Λαμία απέδειξε για ακόμα μια αγωνιστική πως όχι μόνο δεν είναι ξεγραμμένη αλλά πλέον οδεύει ολοταχώς για παραμονή πιο εύκολα από ό,τι θα φανταζόταν και ο πιο πιστός οπαδός της από όταν ανακοινώθηκε η έλευση του Λεωνίδα Βόκολου.

Ο κόουτς της Λαμίας έκανε ντεμπούτο στις 19/2 στην ήττα από τον Ολυμπιακό και έκτοτε μετρά αήττητο σερί πέντε αγώνων στο πρωτάθλημα με συγκομιδή 11 βαθμών οι 6 εκ των οποίων ήρθαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ!

Με ανατροπή οι Φθιώτες επικράτησαν με 1-3 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, έφτασαν τους 23 βαθμούς και οδηγούν Λεβαδειακό και Ιωνικό στον υποβιβασμό με τα τωρινά δεδομένα στα πλέι άουτ.

 

Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος κι ας μην είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Κολοβός και Σενγκέλια δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας αλλά ο Γκαραβέλης ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε.

Οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που άξιζαν βάσει της εικόνας τους ανοίγοντας το σκορ στο 55′ μετά από έξοχη κυκλοφορία μπάλας κι ωραίο τακουνάκι του Καρέλη για τον Λιάβα που από κοντά έκανε το 1-0.

 

Η Λαμία δεν έχασε την ψυχολογία της, αντίθετα κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης και όχι μόνο το βρήκε αλλά μέσα σε 2′ έκανε την ανατροπή! Στο 66′ ο Σιμόν σέντραρε από τα δεξιά για τον Μεντίνα που έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 67′ μετά από σέντρα του Αμπάντα από τα αριστερά ο Ρουμπέν Μαρτίνεθ έπιασε το σουτ στην κίνηση για το 1-2.

 

Ο Γιάννης Αναστασίου γύρισε τη διάταξη σε 4-4-2 και πέρασε στο ματς Βοΐλη και Πέδρο αλλά η Λαμία δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ενώ στις καθυστερήσεις βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Τσούκαλος πέρασε κάθετα στον Ρουμπέν Μαρτίνεθ που έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε τον Ανέστη για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-3

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Σκόρερ: 55′ Λιάβας / 66′ Μεντίνα, 67′, 90+4′ Ρουμπέν Μαρτίνεθ

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Μάρτενσον, Μλάντεν / Σιμόν, Νούνιες, Σλίβκα

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης, Μάρτενσον, Κολοβός (75′ Μόρσεϊ), Χουάνπι (75′ Μπουζούκης), Ντουάρτε (83′ Βοΐλης), Σενγκέλια (69′ Ντίας), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο)

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σιμόν, Τζανδάρης (58′ Σλίβκα), Νούνιες (71′ Μπεχαράνο), Ασκόφσκι, Ρουμπέν Μαρτίνεθ, Μεντίνα (71′ Τσούκαλος), Βέργος (79′ Στάνκο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς