21.3 C
Athens

Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-1: Ένα βήμα πιο κοντά στον γκρεμό

Όταν είσαι τελευταίος στη βαθμολογία και υποδέχεσαι στην έδρα σου μια επί της ουσίας αδιάφορη ομάδα, η νίκη είναι μονόδρομος. Αν λοιπόν δεν καταφέρεις να πάρεις τους τρεις βαθμούς, έχοντας μάλιστα ανοίξει το σκορ στο 70′ (Βινίσιους), οφείλεις να ξεκινήσεις σιγά – σιγά την ψυχολογική προετοιμασία για τον υποβιβασμό στη Super League 2.

Ο Λεβαδειακός μπορεί προσωρινά να άφησε έναν βαθμό πίσω του τον Ιωνικό (εκκρεμεί το αποψινό ματς των Νικαιωτών με τον Αστέρα Τρίπολης), ωστόσο το γεγονός πως παρέμεινε με μόνο μια νίκη μέσα στο 2023 ενδέχεται να αποδειχτεί καθοριστικό στη συνέχεια. Από τα 7 ματς των πλέι άουτ, το σημερινό με τον Ατρόμητο ήταν από αυτά που οι Βοιωτοί είχαν κυκλώσει ως must win.

Μετά το πολύ τυχερό 1-0 του Βινίσιους, το οποίο προήλθε από την αδράνεια του Γιαννιώτη που ολιγώρησε κατά την έξοδό του, οι γηπεδούχοι είχαν μια και μόνο δουλειά να κάνουν. Να παγώσουν το ματς και να προστατέψουν με νύχια και με δόντια την εστία τους. Αντ’ αυτού, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα έφερε τον Κιάρτανσον να σκοράρει εξ επαφής, φέρνοντας τους γηπεδούχους ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον γκρεμό.

Μετά και τη νίκη της Λαμίας μέσα στο Αγρίνιο, ο Λεβαδειακός είδε την απόσταση από τη σωτηρία να ανοίγει στους τέσσερις βαθμούς και είναι υποχρεωμένος την επόμενη αγωνιστική να πάρει τρεις βαθμούς στην Τρίπολη, αν θέλει να αποφύγει ένα πρόωρο αντίο στη μεγάλη κατηγορία…

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Νίκας, Παζ – Χατζηισαϊας, Κωτσόπουλος

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ (46’ Νταμπό), Βινίσιους, Τσάπρας, Σαχπεκίδης (76’ Βρακάς), Νίκας, Μεχία (84’ Μπελμόντ), Γιαννιώτας (61’ Σακό), Λιάγκας, Παναγιώτου (46’ Γερεμέγεφ), Παζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Φριντζόνσον (69’ Οικονομίδης), Ερλινγκμαρκ (77’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (81’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (46’ Ροτάριου), Τζαβίδας (69’ Κωτσόπουλος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς