17.7 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1: Πάρτι στο Έτιχαντ χωρίς Χάλαντ και με φοβερό Άλβαρες (vid)

Οι Πολίτες απάντησαν εντυπωσιακά στο ερώτημα αν μπορούν χωρίς τον Χάλαντ, με τον Άλβαρες να κάνει απίθανα πράγματα και να οδηγεί την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σε σβηστή τεσσάρα απέναντι στη Λίβερπουλ που εμφάνισε τα γνωστά φετινά της προβλήματα

Τα πολλά προβλήματα που είχε και πριν τη διακοπή ήρθαν για να σκεπάσουν ξανά τη Λίβερπουλ που κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρά τη σοβαρή απουσία του Έρλινγκ Χάλαντ σκόρπισε σαν σε προπόνηση τους Κόκκινους (4-1) που είχαν αποκαρδιωτική εικόνα στο Έτιχαντ και γνώρισαν τρίτη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Πολίτες να φτάνουν τις τέσσερις σερί νίκες και να παραμένουν στο κυνήγι της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα σε μια πολύ ωραία φάση με τον Σαλάχ στο 17′. Ο Αιγύπτιος σκόραρε για τέταρτη φορά σε μια σεζόν απέναντι στην ίδια ομάδα και έγινε ο δεύτερος μετά τον Ίαν Ρας που πετυχαίνει κάτι ανάλογο (εκείνος είχε πέντε απέναντι στην Έβερτον τη σεζόν 1986/1987).

Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που πάτησαν γκάζι, πίεσαν και στο 27΄ισοφάρισαν με τον Χουλιάν Άλβαρες που ήταν εξαιρετικός και κάλυψε επάξια το μεγάλο κενό του Νορβηγού φορ.

Το 1-1 έμοιαζε δίκαιο με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους αν και προς το φινάλε, η Μάντσεστερ Σίτι είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της για να βρει δεύτερο γκολ. Τελικά αυτό ήρθε μόλις 53″ από τη σέντρα του δευτέρου μέρους.

Ο τρομερός Άλβαρες με διαγώνια βαθιά μπαλιά σημάδεψε στα δεξιά τον Μαχρέζ που γύρισε με τη μία παράλληλα και ο Ντε Μπρόινε σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η πολιορκία δεν σταμάτησε εκεί και στο 53′ τελείωσαν όλα αφού ο Γκουντογκάν με τη δεύτερη (ασταθής απόκρουση του Αλεξάντερ-Άρνολντ με το πόδι στο σουτ του Άλβαρες) έγραψε το 3-1 από κοντά.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά (!) – παρά τις αλλαγές που Γιούρκεν Κλοπ – και σαν σε προπόνηση (απλώς κυκλοφορώντας την μπάλα) ο Γκρίλις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 4-1.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Ρόδρι (83′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκουντογκάν, Γκρίλις (89′ Πάλμερ), Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Άλβαρες

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (70′ Τσιμίκας), Έλιοτ (70′ Τσάμπερλεϊν), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Σαλάχ (70′ Νούνιες), Ζότα (70′ Φιρμίνο), Γκάκπο (82′ Μίλνερ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 1/4

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-1 (27′ Άλβαρες, 46′ Ντε Μπρόινε, 53′ Γκουντογκάν, 74′ Γκρίλις / 17′ Σαλάχ)

Άρσεναλ – Λιντς (17:00)

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ (17:00)

Μπόρνμουθ – Φούλαμ (17:00)

Μπράιτον – Μπρέντφορντ (17:00)

Νότιγχαμ – Γουλβς (17:00)

Τσέλσι – Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή 2/4

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον (16:00)

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 3/4

Έβερτον – Τότεναμ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς