16.7 C
Athens

Γουόκαπ, ένας μαέστρος με στιλ και ρεκόρ: Οι καλύτερες στιγμές του MVP του Ολυμπιακού (vid)

Απίθανη εμφάνιση του Τόμας Γουόκαπ στο ΣΕΦ, με ρεκόρ καριέρας και μαγικές ασίστ, που άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού

Αρκετά μάτια αναγκάστηκαν να ανοιγοκλείσουν, να… τριφτούν, να κοιτάξουν τα μάτριξ του γηπέδου ή το replay της τηλεόρασης για να σιγουρευτούν για τον τρόπο που η μπάλα «τρύπωνε» κάτω από τη ρακέτα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Ο Τόμας Γουόκαπ κατάφερε για ένα ακόμα ματς να συνεννοείται με κλειστά μάτια με τους συμπαίκτες του, κοιτάζοντας πολλές φορές δεξιά, αριστερά, όχι πάντως προς τη… σωστή κατεύθυνση, πριν δώσει πάσα για ένα ακόμα σίγουρο καλάθι. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν ο MVP του ελληνικού εμφυλίου της Euroleague και το πέτυχε με στιλ και ρεκόρ: Οι 13 ασίστ που μοίρασε αποτελούν ρεκόρ καριέρας, με την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του να είναι οι 12 ασίστ στο ματς της 27ης Ιανουαρίου απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εκτός από τις μαγικές πάσες του και το κρίσιμο τρίποντο 1:15 πριν το φινάλε, που έκανε το 78-72, ο Γουόκαπ έφτασε κοντά στο triple double, με 11 πόντους (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, με τα οποία «έγραψε» 32 στο Performance Index Rating και «ανάγκασε» τον Σάσα Βεζένκοφ να τον αποθεώσει.

Με μία ακόμα απίθανη εμφάνιση, ο Αμερικανός βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές του Τόμας Γουόκαπ στη νίκη του Ολυμπιακού με 81-73:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς