15.7 C
Athens

Αλμέιδα: Θέλουμε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ μου

Για συνολική αλλαγή νοοτροπίας στην ΑΕΚ που έκρινε ως επιτακτική, έκανε λόγο ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής υποστήριξε, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πως θέλει να δει την Ένωση πρωταθλήτρια και τόνισε πως δεν σκέφτεται με την πίεση.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για τη διακοπή: «Έχουμε προσπαθήσει να προπονηθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ και δύο μέρες είμαστε πλήρεις, έχουν επιστρέψει οι διεθνείς. Προφανώς όταν έχεις λιγότερους παίκτες αλλάζουν οι προπονήσεις».

Για το αν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων στην OPAP Arena: «Τη λέξη πίεση εγώ μπορώ να την καταλάβω και τη δέχομαι με “μανταλάκια”. Έρχομαι από ένα μέρος που υπάρχει πολύς κόσμος που δέχεται και νιώθει πίεση γιατί δεν έχει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του. Εγώ το παίρνω σαν δουλειά μου στο ποδόσφαιρο. Ναι θέλουμε πάντα να κερδίζουμε. Αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη και νιώθω ότι όποιος νιώθει πίεση στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι εδώ.

Γιατί κάνουμε αυτό που μας αρέσει, αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να κερδίζουμε. Έχω βρει λίγο χρόνο το τελευταίο διάστημα να διαβάζω αρκετά τις ιστορίες της κάθε ομάδας. Η ΑΕΚ τα τελευταία 20 χρόνια έχει κερδίσει λίγες φορές το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Σε ό,τι με αφορά δεν σκέφτομαι με την πίεση.

Το μετατρέπω στον εαυτό μου και λέω ότι τα playoffs είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου. Είμαστε δεύτεροι. Όποιος θέλει να πιστέψει κάτι διαφορετικό είναι ΟΚ. Αλλά έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Ξέρω τι δίνει ο κάθε παίκτης μου. Ξέρω τα νούμερα της δικής μας ομάδας και των αντιπάλων. Ξέρω ότι η αλλαγή της νοοτροπίας πρέπει να είναι γενική. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ που έχω. Χάσαμε ένα ματς, φέραμε ισοπαλία σε ένα άλλο.

Θα υπάρξουν και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Η φετινή σεζόν θα παιχθεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άλλη μια φορά αυτό που θέλω να πω, δεν πιστεύω ότι αν κερδίζουμε είμαστε τέλειοι, ούτε όταν χάνουμε να κάνουμε τα πράγματα δραματικά. Δουλεύουμε πολλές ώρες και επιθυμούμε τα πράγματα να πάνε καλά. Είναι ένα παιχνίδι».

Για τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι γι’ αυτό το ματς: «Έχουμε κάποιους παίκτες που θα μείνουν εκτός, άλλοι που θα επιστρέψουν. Αύριο θα δούμε ποιους θα υπολογίζουμε».

Για το τι διαφορετικό περιμένει από την ομάδα του σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Τούμπα: «Πιστεύω ότι θα παίξουν δύο ομάδες με στυλ παιχνιδιού αρκετά παρόμοιο. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Μου αρέσει το σύστημά τους. Αξιολογώ το πόσο δίνουν τον εαυτό τους και καταθέτουν την ψυχή τους. Είχαμε δύο αποτελέσματα μαζί τους. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς