21.2 C
Athens

ΕΠΟ-Σ: Ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι σύρθηκε σε συμφωνία για τον ορισμό elite διαιτητών!

Με ανακοίνωση... ΕΠΟ-Σ ο Τάκης Μπαλτάκος ομολογεί εμμέσως ότι ουσιαστικά εξαναγκάστηκε από την UEFA σε συμφωνία για έλευση elite διαιτητών, με ένα ύφος σχεδόν απολογητικό

Εδώ και αρκετό καιρό, οι μεγάλες ομάδες της Super League (ή τέλος πάντων κάποιες από αυτές) ζητούσαν επίμονα τον ορισμό elite διαιτητών στα ντέρμπι. Μάλιστα, ενόψει πλέι οφ είχε υπάρξει και ομόφωνη απόφαση των «6» για το ίδιο θέμα. Ότι κάποιοι δεν θέλουν και πολύ… elite τους διαιτητές φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη συνάντηση-φιάσκο της περασμένης Δευτέρας, αφού είναι κοινό μυστικό πως τουλάχιστον δυο συγκεκριμένες ομάδες «βολεύονται» από αυτή την κατάσταση.

Με μια ανακοίνωση… ΕΠΟ-Σ, η Ομοσπονδία της οποίας προΐσταται ο Τάκης Μπαλτάκος παραδέχεται πως ουσιαστικά σύρθηκε σε συμφωνία για τον ορισμό elite διαιτητών. Η ΕΠΟ αποκαλύπτει ότι μέρες πριν επισκεφτεί την Νιόν ο Μπαλτάκος, είχε υπάρξει ήδη παρέμβαση του πρωθυπουργού προς την UEFA για το ίδιο θέμα, ενώ του γνωστοποιήθηκε και η επιστολή που είχε σταλεί από τη Super League.

Επί της ουσίας, αφήνεται να εννοηθεί πως η ΕΠΟ εξαναγκάστηκε από την UEFA στο να συναινέσει και διαβάζοντας κάποιος την ανακοίνωση σχηματίζει αβίαστα την εντύπωση πως ουσιαστικά ο Μπαλτάκος… απολογείται για το ότι έκανε αποδεκτό το αίτημα του ορισμού elite διαιτητών. Τώρα, γιατί και σε ποιους ένιωθε την ανάγκη να απολογηθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, το αφήνουμε στην κρίση σας…

Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΠΟ-Σ:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς