20.5 C
Athens

Final-4 Κυπέλλου: Βγαίνουν οι μονομάχοι του τελικού στην Καλαμάτα

Μίλων - Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός διεκδικούν δύο θέσεις στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών

Με ξεκάθαρο φαβορί ανοίγει σήμερα η αυλαία του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών στην Καλαμάτα, με τον πρώτο διεκδικητή του τίτλου να προκύπτει από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Μίλωνα.

Οι Ερυθρόλευκοι θα μπουν στο γήπεδο μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή σεζόν (δύο στην κανονική διάρκεια, δύο στη σειρά των ημιτελικών της Volley League) απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες και έχουν βάλει πλώρη να τα… πάρουν όλα: ο Ολυμπιακός έχει βάλει ήδη στην τροπαιοθήκη του το Challenge Cup κι έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς στο League Cup, όπου έχει προκριθεί στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο πρωτάθλημα, οπότε στοχεύει να διπλασιάσει τους φετινούς τίτλους και να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του quadruple.

Για τον Μίλωνα, αυτή είναι η 2η παρουσία σε Final-4 Κυπέλλου (η προηγούμενη το 2008 στην Ορεστιάδα όπου ηττήθηκε στον ημιτελικό από την ΕΑ Πατρών) και θέλει να κάνει την έκπληξη, παίρνοντας την παρθενική του πρόκριση στον τελικό ως το αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4, στο 8ο φετινό ραντεβού των δύο αντιπάλων.

Ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε νίκες στους πρώτους αγώνες της σεζόν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρεβάνς με το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του Final 4:

Παρασκευή, 31 Μαρτίου
18.00 (ERTSPORTS 1): Μίλων – Ολυμπιακός
21.15 (ΕΡΤ-3): ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Τελικός, 21.30 (ΕΡΤ-3)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς