17.6 C
Athens

Τέλος ο Άρναρ Βίνταρσον από την εθνική Ισλανδίας

Ο Άρναρ Βιντάρσον αποχώρησε απ’ τη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (30/3) η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισλανδίας (KSI).

«Το θεωρούμε απαραίτητο να γίνει αυτή η διορθωτική κίνηση με γνώμονα τα συμφέροντα της ομάδας», ανέφερε σε δήλωση η πρόεδρος της KSI, Βάντα Σιγκουργκεϊρσντοτίρ.

Η Ισλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά EURO το 2016, νικώντας την Αγγλία με 2-1 στους «16» προτού αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη Γαλλία.

Προκρίθηκε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αλλά κέρδισε μόνο έναν βαθμό στη φάση των ομίλων με την ισοπαλία κόντρα στην Αργεντινή. «Ο Άρναρ έχει κάνει πολλά καλά πράγματα εδώ κι αξίζει επαίνους για τη δουλειά του, η οποία γινόταν συχνά σε δύσκολες καταστάσεις», πρόσθεσε στην επίσημη τοποθέτησή της η KSI.

Ο Βιντάρσον, ο οποίος κέρδισε περισσότερες από 50 συμμετοχές για την Ισλανδία κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ανέλαβε τα η μία της ομάδας τον Δεκέμβριο του 2020.

Η Ισλανδία κέρδισε εκτός έδρας το Λιχτενστάιν με 7-0 στα προκριματικά του EURO 2024 αυτή την εβδομάδα, αφού έχασε τον πρώτο της ματς στον όμιλο με 3-0 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς