18.8 C
Athens

Με Οκοσάνοβιτς, Σκρεντάου και Μπράιαν η λίστα για τα draft της Κορέας

Συνολικά 86 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου θα διεκδικήσουν ένα παχυλό συμβόλαιο στη Νότια Κορέα καθώς η ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας έκανε γνωστά τα ονόματα όσων θα περάσουν από το draft που θα διεξαχθούν διά ζώσης στην Κωνσταντινούπολη από τις 6 ως τις 8 Μαΐου για τους Άνδρες.

Μεταξύ όσων δήλωσαν συμμετοχή βρίσκονται και τρεις παίκτες που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες.

Αρχικά στη λίστα συναντάμε το όνομα του Στέφαν Οκοσάνοβιτς, τον Σέρβο διαγώνιο της Κηφισιάς (29 χρονών, 2,09μ.) που αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο σέρβερ αλλά και σκόρερ του πρωταθλήματος με μια εντυπωσιακή σεζόν. Ο δεύτερος είναι ο Μαξίμ Σκρεντάου (26 χρονών, 2,07μ.) του ΠΑΟΚ που ήρθε στα μισά της σεζόν από την Κίνα (αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Κόστα) και αγωνίζεται ως κεντρικός αν και η φυσική του θέση είναι αυτή του διαγώνιου. Τελευταίος είναι ο κεντρικός του Μίλωνα, Γκουστάβο Μπράιαν (26 χρονών, 2,00μ.) που διανύει τη δεύτερη χρονιά του στη Νέα Σμύρνη και αναζητά όπως φαίνεται το βήμα παραπάνω.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι 7 τυχεροί που θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο διάρκειας 8 μηνών (Αύγουστος 2023 – Μάρτιος 2024) με απολαβές 400.000 ευρώ ενώ όσοι ξένοι ήδη αγωνίζονται στην Κορέα και έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν να επιλεγούν από τις ομάδες (με ανανέωση ή με μεταγραφή) και να εισπράξουν 550.000 ευρώ.

Η ΛΙΣΤΑ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς