22.8 C
Athens

Σερέλης: Προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε το σερί του Ολυμπιακού

«Πρόκειται για ξεχωριστά παιχνίδια, το αυριανό πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού για το σερί 12-0 του Ολυμπιακού

Να βγάλουν από το μυαλό τους το σερί 12-0 υπέρ του Ολυμπιακού θέλει ο Χρήστος Σερέλης από τους παίκτες του, λίγο πριν από τον ελληνικό εμφύλιο της Παρασκευής στο ΣΕΦ για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

«Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε καν αυτό το σερί. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον τρόπο που προσεγγίζουν το ντέρμπι. Πρόκειται για ξεχωριστά παιχνίδια και το αυριανό πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Πάντα θα υπάρχει η αιώνια κόντρα ανεξάρτητα με την κατάσταση των ομάδων. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, το αποτέλεσμα καθορίζεται από την ψυχολογία που αποκτά κάθε ομάδα έναντι της άλλης», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε για τα «όπλα» που πρέπει να χρησιμοποιήσει η ομάδα του στην έδρα του αντιπάλου:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα μου πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Το έχω πει πολλές φορές. Το πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays που εκτελεί αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά από τα plays. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 24″.

Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι έχει βρει τρόπους με την άμυνά του και τις αλλαγές να προβληματίσει όλες τις ομάδες. Πρέπει κι εκεί να χτυπήσουμε στο σωστό σημείο, με τις σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό. Πολλές φορές έχει γίνει αυτό μέσα στην χρονιά, 7-8 λεπτά του Ολυμπιακού να αλλάξουν το παιχνίδι».

Τέλος, ο Σερέλης μίλησε για τον χαρακτήρα γοήτρου που θα έχει το αυριανό ματς: «Θεωρώ πως όλοι στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, άσχετα με το αν δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα βαθμολογικά. Έχουν όμως να προσφέρουν στο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στα μελλοντικά παιχνίδια που μπορεί να προκύψουν στο πρωτάθλημα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς