16.8 C
Athens

Guardian: Μυστική χρηματοδότηση από τον Αμπράμοβιτς στη Φίτεσε!

Ακόμη μία σημαντική αποκάλυψη για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα «The Guardian», ο Ρώσος ολιγάρχης και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, χρηματοδοτούσε κρυφά τη Φίτεσε.

Τα σχετικά έγγραφα, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδας, μαρτυρούν πως οι σχετικές κινήσεις του -τότε ισχυρού άνδρα της Τσέλσι- έγιναν μέσω κυπριακής εταιρείας, που χρησιμοποιείται ως «καταφύγιο» για πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγγραφα, αυτή η δραστηριότητα του Αμπράμοβιτς άρχισε το 2010 και μέσω υπεράκτιων «φορολογικών παραδείσων», ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να διέθεσε με την μορφή δανείου τουλάχιστον 117 εκατομμύρια ευρώ προς τους διοικούντες τη Φίτεσε, που σήμερα βρίσκεται στην 14η θέση της Eredivisie.

Στο παρελθόν, η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε πραγματοποιήσει σχετική έρευνα για τη σχέση μεταξύ των δύο συλλόγων, χωρίς να προκύψουν κάποια ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποχώρησε από την ιδιοκτησία της Τσέλσι τον Μάιο του 2022, μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς