24.2 C
Athens

Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς 2-0: Ο Ρώσος λύγισε τον ανέτοιμο Στέφανο και προκρίθηκε στους «8» του Μαϊάμι

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και δύο εβδομάδες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Indian Wells, αποχαιρέτησε νωρίς και το τουρνουά στο Μαϊάμι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) από τον πιο έτοιμο Κάρεν Χατσάνοφ (νούμερο 16) ο οποίος πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Miami Open και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Τσερούντουλο – Σονέγκο.

 

Η μάχη στο πρώτο σετ ήταν τεράστια. Ο Τσιτσιπάς είχε καλό σέρβις αλλά δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να φτάσει σε μπρέικ απέναντι στον Ρώσο που σε γενικές γραμμές κρατούσε πολύ εύκολα το δικό του σέρβις. Οι ισορροπίες ήταν λεπτές κι αναμενόμενα οι διαφορές των δύο κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Χατσάνοφ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα λάθη του Τσιτσιπά και με 7-4 έκανε το 1-0 στα σετ.

Η ψυχολογία του ήταν ανεβασμένη και έτσι ο Ρώσος έφτασε σε μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του δεύτερου σετ διατηρώντας το σέρβις του και οδηγώντας στον αποκλεισμό τον Έλληνα πρωταθλητή. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Χατσάνοφ επί του Τσιτσιπά μετά από επτά συναντήσεις!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς