23.5 C
Athens

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο TikTok: Ζητώ ισχυρή εντολή για να σαρώσουμε τις παθογένειες του κράτους

Ισχυρή εντολή για «να σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα» αυτά που μας κρατάνε πίσω ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με βίντεο που ανέβασε στο TikTok μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Στο βίντεο, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και θέτει τους άξονες πάνω στους οποίους θα επιδιώξει να κινηθεί η προεκλογική συζήτηση: το έργο της κυβέρνησης και τα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

«Ανακοινώσαμε λοιπόν την ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν την 21η Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας αυτά τα 4 χρόνια, αυτά τα οποία πετύχαμε, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις» επισήμανε και αναφέρθηκε στη μείωση φόρων και εισφορών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία των συνόρων και την ψηφιοποίηση του κράτους.

Πέραν του απολογισμού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αντικείμενο συζήτησης θα πρέπει να είναι «τα πολλά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής» θέτοντας ως θεματικές την αύξηση των μισθών και την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, που πλήττει έντονα και τους νέους. Παράλληλα, διάλογο επιθυμεί και για τις αδυναμίες του ΕΣΥ, που παρότι άντεξε από την πανδημία, αντιμετωπίζει ακόμη μεγάλες δυσκολίες.

Ειδική αναφορά όμως έκανε ο πρωθυπουργός στις παθογένειες του κράτους, ζητώντας και προσωπικά εντολή για «να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα».

Θα πρέπει «να μιλήσουμε για αυτά που μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Κι αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό». «Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου» κατέληξε στο βίντεο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς