18.4 C
Athens

U21 Ελλάδα – Λευκορωσία 1-1: Γκέλα υπό καταρρακτώδη βροχή στην πρεμιέρα των προκριματικών για την Ελπίδων

Η Εθνική U21 στο ντεμπούτο του Νίκου Παπαδόπουλου έμεινε δίκαια στο 1-1 με τη Λευκορωσία στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Euro - Υπέροχη ασίστ του Σουρλή στο καταπληκτικό γκολ του Τζόλη

Με ισοπαλία (1-1) στο «Α. Νικολαΐδης» απέναντι στη Λευκορωσία U21 ξεκίνησε το ταξίδι της στα προκριματικά του Euro 2025 η Εθνική Ελπίδων. Στο επίσημο ντεμπούτο του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο της, η Εθνική U21 σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δέχθηκε κι αρκετές με το τελικό αποτέλεσμα να μην την αφήνει ικανοποιημένη.

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Ελπίδων για τα προκριματικά του Euro 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Ανδόρα εκτός έδρας.

Οι Λευκορώσοι απέσπασαν τον δεύτερο βαθμό τους και ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση όταν στο 10′ ο Καρπίτσι σημάδεψε το δοκάρι του Τζολάκη από πλεονεκτική θέση.

Η Ελπίδων προηγήθηκε στο 11′ όταν ο Σουρλής είδε την κίνηση του Τζόλη στο δεύτερο δοκάρι και τον σημάδεψε με φανταστική σέντρα, με τον επιθετικό της Νόριτς να πιάνει ένα τρομερό σουτ χωρίς κοντρόλ για να πετύχει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αλλά όχι ιδιαίτερα την εστία του Τζολάκη ωστόσο ένα φάουλ του Τουρκοχωρίτη τους έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 53′ με την κεφαλιά του Κασαράμπ.

Ο Τζολάκης ήταν σταθερός και διάβασε καλά τις φάσεις με την ομάδα του να παλεύει για δεύτερο γκολ υπό καταρρακτώδη βροχή που ξέσπασε και με σχηματισμό 4-4-2 μετά την είσοδο του Τζαβίδα αντί του Κουρφαλίδη στο 68′. Παρά τις προσπάθειες και τις πολλές σέντρες η Ελπίδων δεν βρήκε το γκολ με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τουρκοχωρίτης (56′ Ζουγλής), Παναγιώτου, Χρυσόπουλος, Κίτσος, Μεταξάς, Σουρλής (80′ Λιάτσος), Κουρφαλίδης (68′ Τζαβίδας), Κρυπαράκος (56′ Κατσουλίδης), Τζόλης, Κοσίδης (56′ Νιάρχος)

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Σεργκέι Γιασίνσκι): Κοζάκεβιτς, Καλίνιν, Γιακούσεβιτς, Κασαράμπ, Σκίμπσκι, Ντουσέφσκι (85′ Κουζνιάτσου), Ζίνοβιτς, Ντεμτσένκο (52′ Κοβάλεβιτς), Ριλάχ, Καρπίτσι (64′ Ρόβντο), Μπαρτκούσκι (64′ Λάτιχοβ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ*

1. Λευκορωσία 2 (1-1)
2. Ελλάδα 1 (1-1)
3. Ανδόρα 1 (0-0)
4. Κροατία 0
5. Πορτογαλία 0
6. Νησιά Φερόε 0

*Η Λευκορωσία έχει δύο αγώνες, Ελλάδα και Ανδόρα από έναν, ενώ Κροατία, Πορτογαλία και Νησιά Φερόε κανέναν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς