17.7 C
Athens

Πάπας: Είμαι πολύ περήφανος που φοράω το εθνόσημο, η φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε τη EuroLeague

Ο Τζορτζ Πάπας μίλησε για τον Ολυμπιακό αλλά και για την Εθνική Ελλάδας, δηλώνοντας περήφανος που φοράει το εθνόσημο.

Για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά και τη φιλοδοξία των Ερυθρόλευκων που είναι η κατάκτηση της EuroLeague, μίλησε μεταξύ άλλων ο Τζορτζ Πάπας σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ.

Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τη Θήβα και των γονιών της μητέρας μου από το Καρπενήσι. Είμαι 100% Έλληνας. Ο πατέρας μου γεννήθηκε εδώ, οι γονείς της μητέρας μου, ο παππούς και η γιαγιά μου γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ερχόμουν πολύ συχνά όταν ήμουν μικρότερος, αλλά όταν άρχισα να παίζω περισσότερο στο γυμνάσιο και το κολλέγιο δεν μπορούσα να έρχομαι τόσο συχνά και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να ζω εδώ στην Αθήνα και να παίζω για ένα τόσο σπουδαίο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός…

Μπορούσα εύκολα να πάρω την υπηκοότητα και έτσι πάντα γνωρίζαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Κάθε παιδί που αρχίζει το μπάσκετ σκέφτεται να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά είμαι στην Ελλάδα, αρχίζοντας καριέρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Είμαστε τόσο καλοί που δεν θα μπορούσα να ήμουν περισσότερο ευγνώμων.

Έχουμε τους καλύτερους προπονητές, τους καλύτερους συμπαίκτες, είναι σπουδαίοι καθοδηγητές μου. Θα μπορούσα να πάω κάπου που θα αγωνιζόμουν περισσότερο ως… rookie, αλλά σκέφτηκα ότι το να έρθω εδώ ως νέος και να μάθω από αυτούς τους συμπαίκτες ίσως είναι καλύτερο για την καριέρα μου.

Είμαστε ενωμένη ομάδα. Ακούμε τη φιλοσοφία του προπονητή, έχουμε αλληλοσεβασμό… μένουμε μαζί και στα 40 λεπτά του αγώνα. Δεν είναι κάποιο μυστικό που κρατάμε… Θα τερματίσουμε δυνατοί στην EuroLeague και ελπίζω να φέρουμε τον τίτλο στην Αθήνα

Η φιλοδοξία είναι να κερδίσουμε την EuroLeague φέτος. Έχουμε πολλά παιδιά που ήταν και πέρσι που δυστυχώς έχασε το Final 4 και είναι… πεινασμένοι, όπως και οι φίλαθλοι».

Σχετικά με τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Σλούκα: «Εγώ και ο Τόμας γνωριζόμασταν από πριν. Είχα κάνει ένα viral κάρφωμα κόντρα στο Cansas στο NCAA, μου έστειλε ότι είμαι ένας θρύλος. Και μία μέρα είδε το πρωτοσέλιδο ότι ο Ολυμπιακός υπέγραψε με τον Τζορτζ Πάπας και μου έστειλε μήνυμα να με καλωσορίσει. Είναι πολύ καλός φίλος για μένα εδώ και με βοηθάει, με διδάσκει. Ο Σλούκας είναι θρύλος. Τον παρακολουθούσα με την Εθνική, έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξέρει μερικά…κόλπα. Προσπαθώ να παίξω ένας εναντίον ενός μαζί του όσο περισσότερο μπορώ. Είναι και οι δύο πολύ καλοί μαζί μου».

Για την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας: «Είμαι πολύ περήφανος να φοράω το εθνόσημο στο στήθος. Η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενη και ειδικά ο πατέρας μου, που πάντα ονειρευόταν εμένα να φοράω την φανέλα της Εθνικής. Παίρνοντας το διαβατήριο ξέραμε ότι υπάρχει πιθανότητα, οπότε ακόμη και η πρόσκληση στην προετοιμασία είναι μία μεγάλη τιμή. Από παιδί έπαιζα και μετρούσα… 3-2-1, ο Πάπας για τρεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι όνειρο και ελπίζω να πραγματοποιηθεί».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς