23.3 C
Athens

Γκαρίν – Τσιτσιπάς 1-2: Ο Στέφανος προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open μετά από μεγάλη μάχη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο του Κριστιάν Γκαρίν και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοβ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο3 του κόσμου) τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Κριστιάν Γκαρίν (νο82 στον κόσμο), αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του με 1-2 σετ (6-4 / 3-6, 4-6) και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον 4ο γύρο του Miami Open.

Ο Έλληνας τενίστας που έδωσε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση καθώς είχε προκριθεί χωρίς να αγωνιστεί κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης τον Κάρεν Κατσάνοβ, ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ του Γίρι Λεχέτσκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο του το σερβίς πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ. Ο Έλληνας τενίστας έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν στο κρίσιμο σημείο και με το σκορ στο 3-5 σέρβιρε για το σετ, το οποίο έκλεισε για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Κριστιάν Γκαρίν παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος και ανταγωνιστικός. Ο Χιλιανός τενίστας προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει το καλό σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι το τέλος μέσα στη διεκδίκηση του σετ. Με το σκορ στο 5-4 υπέρ του, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή και με το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι έκανε το 6-4 και έκλεισε το σετ.

Το τρίτο και κρίσιμο σετ είχε ακριβώς την ίδια εξέλιξη, με τους δύο τενίστες να μπλοκάρουν ο ένας τα δυνατά σημεία του άλλου και να πάνε πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Με το σκορ στο 4-4, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλο του, έκανε το μπρέικ για το 4-5 και στη συνέχεια έκλεισε το ματς στο σερβίς του πανηγυρίζοντας μια δύσκολη πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς