18 C
Athens

Σερέλης: Να βρουν κίνητρο οι παίκτες, η χρονιά τελειώνει Μάιο κι έχουμε αρκετές ήττες

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ανασυνταχθεί μετά τα διαδοχικά χαστούκια σε Ελλάδα και EuroLeague αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Μπάγερν.

Ο Χρήστος Σερέλης ενόψει της διαβολοβδομάδας και της αναμέτρησης με τους Βαυαρούς στο ΟΑΚΑ υποστήριξε πως η ομάδα του καλείται να βρει κίνητρο στο υπόλοιπο της σεζόν, επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και πως δεν τίθεται ζήτημα επαγγελματισμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Προφανώς δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και μετά κάνουμε δυο βήματα πίσω. Έχουμε κάνει αρκετές ήττες. Κάθε φορά πρέπει να μαζεύουμε τα κομμάτια μας και τις δυσκολίες μας, γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Και θέλουμε να έχουμε μια συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, που μέχρι τώρα δεν το έχουμε καταφέρει. Με την Μπάγερν πρέπει να κάνουμε το ίδιο πράγματα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συμπαγείς αμυντικά. Από εκεί πρέπει να ξεκινάμε, το λέω συνέχεια. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και βάλουμε τον κόσμο μας μέσα στο παιχνίδι και να μπορέσουμε να κερδίσουμε το ματς.

Λείπουν κάποιοι αυτοματισμοί από την ομάδα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Νομίζω πως η ψυχολογία όταν ήρθα ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι αυτό που λέω συνέχεια. Ότι ακόμα και αν έχουμε κάνει μια ή δυο νίκες, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα απολύτως. Παραμένει μια κακή χρονιά για την ομάδα, ότι και αν κάνουμε. Νομίζω πως υπάρχει μια χαλάρωση, θα έλεγα αδικαιολόγητη, μετά από κάποιες καλές εμφανίσεις. Και επίσης, ακόμα και αν υπάρχουν καλές εμφανίσεις, από τη στιγμή που δεν έρχεται η νίκη, δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι.

Το είχαμε συζητήσει, ότι η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Η χρονιά τελειώνει τέλος Μαΐου. Θέλουμε και να κερδίζουμε τα παιχνίδια, γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και συγχρόνως να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα, η οποία θα τελειώσει το πρωτάθλημα, έτσι όπως πρέπει να τελειώσει, κάτι που είναι μοναδικός στόχος που έχει απομείνει και ακόμα παίζεται για τον Παναθηναϊκό. Το θέμα δεν είναι πόσες πιθανότητες έχει για να το καταφέρει αυτό. Το θέμα είναι ότι πρέπει να παίξει για το πρωτάθλημα και πρέπει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για να κάνει το οποιοδήποτε παραπάνω βήμα, που μπορεί να κάνει αυτή τη χρονιά. Αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, όλοι εμείς που είμαστε στο σταφ και οι παίκτες να πιστέψουμε ότι έχει τελειώσει η χρονιά και απλά να περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά. Αυτό είναι για εμένα το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να έχει αυτή η ομάδα.

Η γνώμη μου είναι πως δεν είναι θέμα επαγγελματισμού. Μπορεί να είσαι επαγγελματίας και να μην έχεις κίνητρο για αυτό που κάνεις. Αν είχαμε παίκτες που δεν ήταν επαγγελματίες, δεν έπρεπε να έχουν φύγει ένας ή δυο, θα έπρεπε να είχαν φύγει πέντε. Δεν είναι θέμα επαγγελματισμού. Είναι ξεκάθαρο ότι το κίνητρο πρέπει να βρεθεί μέσα σε αυτή την ομάδα, μετά από αυτή την πολύ κακή χρονιά. Να καταλάβουμε όλοι ότι η χρονιά, όπως και αν έχει πάει και σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε, δε νοείται να μην εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε και να μην κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να τελειώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Νομίζω πως αυτό είναι το βασικότερο απ’ όλα και δεν είναι θέμα επαγγελματισμού. Το αν βρίσκομαι στην ώρα, το αν κάνω μια προπόνηση που ζητάω, το αν είμαι στη θέση που πρέπει να βρίσκομαι στην άμυνα ή στην επίθεση, γιατί πρέπει μετά να πληρωθώ για αυτό το πράγμα. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο θέμα κινήτρου και να καταλάβουμε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Γιατί αν πω ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, θα έλεγα πως αυτό προσπαθήσω να μιλήσω με τα παιδιά, ότι δεν έχει τελειώσει η χρονιά, ακόμα και όταν κάνουμε μια προσπάθεια και έρχεται μια ήττα και έχουμε παίξει καλά και μπορεί να δεχόμαστε και το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο κόσμος χειροκροτάει μια προσπάθεια, αλλά δεν είναι χαρούμενος από αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το χειροκρότημα του κόσμου, μετά από μια εμφάνιση που δεν έχουμε παραδώσει τα όπλα. Το παράδειγμα με την Μπαρτσελόνα. Χειροκρότησε ο κόσμος γιατί έγινε μια προσπάθεια, αλλά αυτό που προσπαθώ να πω στην ομάδα είναι πως δεν είναι αρκετό αυτό το πράγμα. Σε κανένα παίκτη, σε κανένα προπονητή, σε κανένα που είναι μέσα στην ομάδα. Δεν είναι αρκετό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς