17 C
Athens

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: Έβγαλε την υποχρέωση και με το παραπάνω (vid)

Με τρεις πρώην παίκτες του Πανιωνίου να βρίσκουν δίχτυα (Μασούρας, Σιώπης, Μπακασέτας), η εθνική νίκησε εύκολα τη 2η πιο αδύναμη ομάδα της Ευρώπης και μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024

Η προσπάθεια για επιστροφή σε τελική φάση Euro μέσα από την προκριματική φάση (υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία του Nations League) ξεκίνησε με το δεξί στον Φάρο της Πορτογαλίας για την Εθνική που επιβλήθηκε με 0-3 του Γιβραλτάρ κι έβαλε χωρίς κούραση τρεις βαθμούς στο σακούλι για να αποκτήσει την κατάλληλη ψυχολογία στον 2ο όμιλο που είναι άκρως απαιτητικός με Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία.

 

Η αναμέτρηση δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων (νούμερο 200 της παγκόσμιας κατάταξης με το Σαν Μαρίνο να είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα από κάτω στην παγκόσμια κατάταξη) αλλά η Εθνική ήταν απόλυτα σοβαρή ειδικά στο πρώτο μέρος που έφτασε στο 70% κατοχή μπάλας και σημείωσε 16 τελικές για να βρει δύο γκολ.

Ο Γιώργος Μασούρας σκόραρε το πρώτο στην προκριματική φάση του Euro 2024. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 11ο λεπτό είδε την μπάλα να του στρώνεται στην πάσα του Μπάλντοκ και χωρίς να το σκεφτεί έκανε ένα πανέμορφο διαγώνιο σουτ για να πετύχει το 0-1.

 

Η Εθνική αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα με πολλές σέντρες σημαδεύοντας τον Γιακουμάκη, άρχισε να παίζει πιο κάθετα και να βγάζει συνεργασίες. Ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ μπόρεσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του για δεύτερη φορά ως το 45′ που βρήκε δίχτυα ο Μανώλης Σιώπης.

Ο μέσος της Τράμπζονσπορ έπιασε έναν κεραυνό εκτός περιοχής και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη γαλανόλευκη.

 

Το 0-3 ήρθε από τον Μπακασέτα στο 58ο λεπτό. Ο Μάνταλος με τρομερή βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον αρχηγό της εθνικής και συμπαίκτη του Σιώπη στην Τράμπζονσπορ, που κοντρόλαρε και εκτέλεσε άψογα τον Κόλινγκ.

 

Η Εθνική είχε από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο (στο πρώτο με τον Πέλκα, στο δεύτερο με τον Μασούρα που έψαξε αλλά ατυχώς δεν βρήκε το δεύτερο γκολ) με το Γιβραλτάρ στο 80′ να έχει τη μοναδική του τελική προσπάθεια: ένα σουτ του Γουόκερ εκτός περιοχής που ήταν ζέσταμα για τον θεατή Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Χαμόγελα για το ντεμπούτο του Γιάννη Κωνσταντέλια με τη φανέλα της Εθνικής, επιστροφή σε επίσημο ματς με τη γαλανόλευκη και για τον Κώστα Φορτούνη που αντικατέστησε στο 70′ τον Τάσο Μπακασέτα.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα (85′ Ρονάν), Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62′ Κούμπες), Τορίγια (62′ Μουέλχι), Μπρίτο (85′ Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν, Γουόκερ, Κασιάρο (85′ Στιτς)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (70′ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (62′ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3 (11′ Μασούρας, 45′ Σιώπης, 58′ Μπακασέτας)

Γαλλία – Ολλανδία 4-0 (2′ Γκριεζμάν, 8′ Ουπαμεκανό, 21′, 88′ Εμπαπέ)

Ρεπό: Ιρλανδία*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γαλλία 3 (4-0)
  2. Ελλάδα 3 (3-0)
  3. Γιβραλτάρ 0 (0-3)
  4. Ολλανδία 0 (0-4)
  5. Ιρλανδία*
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς