22.5 C
Athens

Μπάγερν: Ανακοινώθηκε ο Τούχελ, παρελθόν ο Νάγκελσμαν

Η Μπάγερν ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν καθώς και την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2025

Η είδηση της απομάκρυνσης του Γιούλιαν Νάγκελσμαν από την Μπάγερν έσκασε σαν βόμβα την Πέμπτη (23/3) και μερικές ώρες αργότερα με τον πιο επίσημο τρόπο οι Βαυαροί ανακοίνωσαν το τέλος της συνεργασίας τους με τον Γερμανό και ταυτόχρονα την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός προπονητής επέστρεψε στην πατρίδα του μετά από έξι χρόνια όταν και αποχώρησε από την Ντόρτμουντ, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Τσέλσι από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας πάντως πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά κι ενός ευρωπαϊκού Super Cup κι ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Νωρίτερα, κάθισε στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία έφτασε επίσης στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ενώ κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα, δύο Λιγκ Καπ Γαλλίας και ένα Κύπελλο.

Ο Τούχελ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση τη Δευτέρα ενώ το Σάββατο (1/4) θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Μπάγερν στο σούπερ ντέρμπι κορυφής με την Ντόρτμουντ, την πρώην ομάδα του, που φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας στο +1 από τους Βαυαρούς. Το συμβόλαιό του 50χρονου προπονητή έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2025.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή τους προς τον Νάγκελσμαν, τονίζεται μεταξύ άλλων πως η εικόνα της Μπάγερν ειδικά μετά τη διακοπή του Μουντιάλ δεν ήταν η ενδεδειγμένη κι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πάρθηκε η απόφαση.

Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας έδωσε περίπου 25 εκατ. ευρώ στη Λειψία το καλοκαίρι του 2021 για τον 36χρονο προπονητή ο οποίος πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα κι ένα γερμανικό Super Cup. Σημειώνεται πως ο Νάγκελσμαν θα πληρώνεται από την Μπάγερν μέχρι να εκπνεύσει το συμβόλαιό του (έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής) ή μέχρι να βρει νέα ομάδα κάτι που φαντάζει αρκετά… σύντομο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς