16.8 C
Athens

Ξέσπασε ο Ερτέλ: «Δεν πληρώνομαι από ανθρώπους που σκοτώνουν, κοιτάω το καλύτερο για την οικογένειά μου»

Η απόφαση του Τομά Ερτέλ να αγωνιστεί στη Ζενίτ το περασμένο καλοκαίρι ξεσήκωσε αντιδράσεις και προκάλεσε την αποπομπή του από την εθνική Γαλλίας με απόφαση της ομοσπονδίας.

Ο 33χρονος διεθνής Γάλλος γκαρντ της ρώσικης ομάδας ξέσπασε για τα όσα του καταλογίζουν επειδή αποφάσισε να αγωνιστεί στη Ρωσία έπειτα από την εισβολή της στην Ουκρανία και τον πόλεμο.

«Μπάσκετ παίζω, δεν αγοράζω όπλα και πάω στον πόλεμο, ούτε παίρνω χρήματα από ανθρώπους που σκοτώνουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Equipe με τον δημοσιογράφο να παραθέτει το επιχείρημα πως η Gazprom που χρηματοδοτεί τη Ζενίτ, βοηθάει οικονομικά τους Ρώσους στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία.

«Ίσως είμαι μέρος του συστήματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω αυτό που κάνουν. Είναι εύκολο να ασκείς κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λες ότι στη θέση μου δεν θα ερχόσουν στη Ρωσία, αλλά είναι υποκριτικό», τόνισε παράλληλα αναφέροντας πως τα χρήματα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που αποδέχθηκε να παίξει στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, γνωρίζοντας σαφώς τις συνέπειες.

«Οι αθλητές που αγωνίζονται στην Κίνα υποστηρίζουν την πολιτική της Κίνας στα ανθρώπινα δικαιώματα; Αν παίζεις στη Γαλλία συμφωνείς με όσα κάνει η κυβέρνηση; Δεν το νομίζω. Κοιτάω το καλύτερο για την οικογένειά μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς