21 C
Athens

Νότια Κορέα – Κολομβία 2-2: Ο Χάμες έγινε δεύτερος σκόρερ της Εθνικής του στο φοβερό φιλικό με τον Ίνμπομ Χουάνγκ (vid)

Στο κατάμεστο γήπεδο της Ουλσάν, ο Κολομβιανός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία ως... αντίπαλος του Ίνμπομ Χουάνγκ

Ο Χάμες Ροντρίγκες έγραψε ιστορία στο σπουδαίο φιλικό της Κολομβίας με τη Νότια Κορέα του Ίνμπομ Χουάνγκ στην Ουλσάν.

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού πέτυχε το 26ο γκολ του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του και ξεπέρασε τον Αρνόλδο Ιγαράν, όντας πια δεύτερος σκόρερ στην ιστορία πίσω μόνο από τον Ραδαμέλ Φαλκάο που μετρά 36.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (2-2) σε ένα εντυπωσιακό φιλικό παιχνίδι στο οποίο η Νότια Κορέα (το ντεμπούτο στον πάγκο της έκανε ο Γιούργκεν Κλίνσμαν) προηγήθηκε άνετα με 2-0 στο πρώτο μέρος με ισάριθμα γκολ του Χέουνγκ Μιν Σον της Τότεναμ.

O Κορεάτης επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 10′ μετά την τραγική έξοδο του Βάργκας και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ (κακή αντίδραση και σε αυτή τη φάση από τον Βάργκας).

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε μια άλλη Κολομβία στο γήπεδο και στο 46′ ο Χάμες Ροντρίγκες με το αριστερό αξιοποίησε το ωραίο γύρισμα του Βαλόγες για να μειώσει σε 2-1 πριν ισοφαρίσει σε 2-2 ο Καρασκάλ στο 49′.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού έκανε εξαιρετική εμφάνιση στη μεσαία γραμμή και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 90′ (δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 33′) ενώ ο Χάμες Ροντρίγκες αντικαταστάθηκε στο 70′ όταν πια ο ρυθμός είχε πέσει.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κλίνσμαν): Σέουγνκ-Γκιου Κιμ, Τάε-Χουάν Κιμ, Γου-Γιανγκ Γιουνγκ (69′ Χουν-Χο Σον), Κιμ, Γιν-Σου Κιμ (24′ λ. τρ. Κι-Τζε Λι), Γιανγκ-Γουόν Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γεόνγκ Τζονγκ (60′ Κανγκ-Ιν Λι), Γιάε-Σουνγκ Λι (69′ Ζάε-Σουνγκ Λι), Σον, Τσο (60′ Χέον Γιου Ο)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Λορένσο): Βάργκας, Μουνιός, Κουέστα, Λουκούμι, Μοχίκα, Ουρίμπε, Χιλ (90+1′ Παλάσιος), Καρασκάλ (84′ Μπορέρο), Χάμες Ροντρίγκες (70′ Γιον Αρίας), Βαλόγες (84′ Φαλκάο), Μπορέ (70′ Ντουράν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς