29.5 C
Athens

Γιβραλτάρ – Ελλάδα: Ξεκινάει το ταξίδι της στα προκριματικά του Euro η Εθνική

Η εθνική ξεκινά απόψε την προσπάθεια απευθείας πρόκρισης στο Euro 2024 κόντρα στο Γιβραλτάρ, επιστρέφοντας στο γήπεδο όπου γνώρισε μια από τις πιο γλυκιές ήττες της ιστορίας της

Από ένα γήπεδο που ξυπνά αναμνήσεις από μια γλυκιά ήττα (24/3, 21:45), ξεκινά απόψε το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024. Η εθνική αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ στο Αλγκάρβε, εκεί όπου είχε ηττηθεί με 2-1 από τη Ρωσία αλλά παρ’ όλα αυτά είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «8» του θριαμβευτικού Euro 2004.

Ο δύσκολος δρόμος για την απευθείας πρόκριση στο Euro του 2024 μέσω των προκριματικών ξεκινάει για την Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στον όμιλο μαζί με Γιβραλτάρ, Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία και κατά γενική ομολογία θα χρειαζόταν μια υπέρβαση προκειμένου να βάλει από κάτω της ένα από τα δυο μεγάλα φαβορί.

Προς το παρόν, τα προκριματικά του Euro θα αντιμετωπιστούν ως μοναδική ευκαιρία πρόκρισης όπως δήλωσε και ο Γκουστάβο Πογέτ, αφήνοντας στην άκρη το… αποκούμπι του Nations League. Διότι, κακά τα ψέματα, η επιστροφή σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από μια ολόκληρη δεκαετία φαντάζει σαφώς πιο εφικτή μέσω του φάιναλ φορ του NL. Εκεί όπου η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αποκλείσει την Τουρκία και στον τελικό να πάρει τη νίκη κόντρα σε Γεωργία ή Καζακστάν.

Παρόλα αυτά στην Εθνική θέλουν να δώσουν τα πάντα και να παλέψουν στην προκριματική φάση όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, με την ψυχολογία να είναι σε άριστη κατάσταση.

Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν, αφού πέρα από το γεγονός πως ο Κουρμπέλης έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή, οι Κουλιεράκης και Ιωαννίδης δεν κατάφεραν να βγάλουν όλο το πρόγραμμα προπόνησης της Πέμπτης, ενώ ο Μπουχαλάκης έμεινε εκτός.

Η αποστολή της εθνικής Ελλάδας: Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ρότα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος, Κωνσταντέλιας, Φορτούνης, Χατζηγιοβάνης, Παπανικολάου, Ιωαννίδης, Πέλκας, Μασούρας, Λημνιός, Γιακουμάκης και Παυλίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς