12 C
Athens

Απόλλων – Τενερίφη 18-8: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Challenger Cup στο κατάμεστο Σεράφειο

Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό - Κατάμεστο το Σεράφειο για την Ελαφρά Ταξιαρχία που θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην ισπανική Τεράσα

Ιστορία έγραψε η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης στο πόλο Ανδρών! Το σύνολο του Νίκου Δεληγιάννη ανέτρεψε στο Σεράφειο την ήττα με 11-10 στην Ισπανία από την Τενερίφη και με το εντυπωσιακό 18-8 πανηγύρισε την πρόκριση στον παρθενικό ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του στη διοργάνωση του Challenger Cup.

Ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει στον διπλό τελικό την ισπανική Τεράσα, που απέκλεισε την τουρκική ΕΝΚΑ με δύο νίκες και θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Ο Μπογκντάνοβιτς και ο Γαρδίκας πέτυχαν από τέσσερα γκολ έκαστος στον θρίαμβο της Ελαφράς Ταξιαρχίας η οποία έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα και μπλόκαρε πλήρως τα ατού της ισπανικής ομάδας που με τη σειρά της είχε πρώτο σκόρερ τον Σαλβαδόρ με τρία τέρματα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ 18-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 6-1, 3-3, 5-2, 4-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 3, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μύριλος, Σολανάκης 3, Καβουσάνος.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Ντίαθ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 1, Εσπινόζα, Ντίαθ, Μαγκρίνα, Γκουτιέρεθ, Κόνινγκ 2, Εσπανόλ, Μερκάδο 1, Γκονθάλεθ 1, Σαλβαδόρ 3, Ροντρίγκεθ, Πέρεθ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς