19.7 C
Athens

Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας

Μετά από 17 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας που συνδυάστηκε με σπουδαίες επιτυχίες, ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών.

Με ένα μεγάλο μήνυμα στα socia media, ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε πως αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Γερμανός διεθνής έκανε λαμπρή καριέρα φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες των Άρσεναλ, Σάλκε και Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη Βασίλισσα πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Copa Del Rey και ένα Σούπερ Καπ. Με τους Κανονιέρηδες κατέκτησε τέσσερα FA Cup και ένα Community Shield.

Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του φυσικά ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 με τη Γερμανία, με την οποία κατέγραψε 92 συμμετοχές και πέτυχε 23 τέρματα.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Μπασακσεχίρ, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιούλιο.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Οζίλ:

«Γεια σε όλους. Μετά από ώριμη σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια τώρα και νιώθω απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, έχοντας υποστεί και κάποιους τραυματισμούς, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα να φύγω από τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι γεμάτο με αξέχαστες στιγμές και συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου – Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπασακσεχίρ και τους προπονητές που με στήριξαν, καθώς και τους συμπαίκτες μου που έγιναν φίλοι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη της οικογένειάς μου και τους στενούς φίλους μου. Ήταν μέρος του ταξιδιού μου από την πρώτη μέρα και μου έδωσαν τόση αγάπη και υποστήριξη, στις καλές και τις κακές στιγμές.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς μου που μου έδειξαν τόση αγάπη ανεξάρτητα από τις συνθήκες και ανεξάρτητα από τον σύλλογο που εκπροσωπούσα.

Τώρα ανυπομονώ για όλα όσα έχω μπροστά μου με την όμορφη σύζυγό μου, την Αμίν, και τις δύο όμορφες κόρες μου, την Έντα και την Έλα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα με ακούτε κατά καιρούς στους λογαριασμούς μου στα social media.

Τα λέμε σύντομα, Μεσούτ!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς