19 C
Athens

Σερέλης: Δεν θα έχουμε τους Πονίτκα και Μπέικον με την Μπαρτσελόνα

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα και έκανε γνωστό πως οι Πονίτκα και Μπέικον μένουν οριστικά εκτός για την αναμέτρηση με τους Μπλαουγκράνα. Για τον ριψοκίνδυνο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι Πράσινοι τον Αμερικανό μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έκανε εκτενή αναφορά ο ΑΘΛΟΣ χθες στη στήλη Mythbuster.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην απόφαση του να αφήσει εκτός Basket League τον Ματ Τόμας, χαρακτηρίζοντας την παρά πολύ δύσκολη. Κατά τα λοιπά, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στη 12η σερί ήττα από τον Ολυμπιακό, η οποία πλήγωσε κι άλλο τους Πράσινους…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη:

Για τη διάθεση… θυσίας στον Παναθηναϊκό και τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε. Ήρθαμε τον Φεβρουάριο και δε νομίζω πως μπορούμε να θέλξουμε στο επιθετικό κομμάτι. Έπρεπε να… θυσιαστούμε και να βάλουμε τα κορμιά μας για να πάρουμε νίκες. Ακόμη κάθε παίκτης έπρεπε να βγάλει στοιχεία που δεν είχε δείξει από την αρχή της χρονιάς και πολλές φορές γίνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα με πολλή δύναμη και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με αμυντική προσήλωση».

Αδιάφορο ήταν μόνο για τον Ολυμπιακό: Η διαχείριση του Μπέικον «πρόδωσε» την πράσινη απελπισία στο ντέρμπι

Για τις απουσίες: «Δεν θα έχουμε τους Πονίτκα και Μπέικον σε αυτό το ματς».

Για την επιλογή του Γκριγκόνις αντί του Τόμας για την Basket League και την αντίδραση του Αμερικανού: «Είναι 100% επαγγελματίας. Παρά το γεγονός πως είναι λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό, είναι σαν να βρίσκεται στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Έχει κάνει τρομερή προσπάθεια, μετά και τη δική μου έλευση με την αλλαγή του προπονητικού τιμ.

Δυστυχώς μπορούσα να κάνω μόνο μία αλλαγή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και ό,τι κι αν επέλεγα θα ήταν άδικο! Σκεφτήκαμε ποιος ήταν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα και θα μας βοηθούσε όπως είναι κτισμένη η ομάδα. Νομίζω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, από το να επιλέξω τον Γκριγκόνις. Η αντιμετώπιση του Τόμας είναι άκρως επαγγελματική και το πόσο σκέφτεται την ομάδα, παρά την απογοήτευσή του».

Για την κατάσταση του Ντέρικ Γουίλιαμς: «Έχει έναν πολύ μικρό τραυματισμό που αν ήμασταν διαφορετικά θα μπορούσε να ξεκουραστεί σε κάποια ματς. Το προσπαθήσαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι εύκολο όπως είδαμε.

Θέλουμε να κερδίζουμε όμως και το γεγονός πως επειδή δεν έχουμε ελπίδες για τα playoffs δε μας κάνει αδιάφορους. Χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να ξεκουράσουμε τον Γουίλιαμς, ούτε τον Λι που επίσης έχει ένα θέμα. Θέλουμε να βγάζουμε ενέργεια και να κερδίζουμε. Οπότε προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση. Δε νιώθει άνετα σε όλα τα ματς και έχει παίξει σε πολλά με αυτοθυσία».

Για την απόδοση του Μαντζούκα: «Η μαγική λέξη είναι συνέπεια. Αυτό που περιμένουμε από κάθε παίκτη είναι ποτέ να μη νιώθει σίγουρος, να μη νιώθει άνετος, με την έννοια πως πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να διεκδικεί πράγματα.

Περιμένουμε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να γίνει μια σταθερά για την ομάδα. Το ίδιο περιμένουμε και από άλλα παιδιά. Δεν έχω παράπονο από κανέναν τους. Προσπαθούν όλοι. Δεν είναι και πολύ εύκολο όμως το να κερδίζουμε και να παίρνουν χρόνο. Έχουμε ελάχιστες προπονήσεις και προσπαθούμε να τους εντάξουμε όλους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς