19.6 C
Athens

Τεράστια έκπληξη από την εθνική ομάδα Γυναικών της Γαλλίας, αναλαμβάνει τα ηνία της ο Ερβέ Ρενάρ

Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να κάνει την απόλυτη έκπληξη για τον πάγκο της εθνικής ομάδας Γυναικών έπειτα από την αποχώρηση της Κορίν Ντιάκρ, η οποία ήρθε σε ρήξη με πολλές διεθνείς για τις σκληρές προπονήσεις της.

Σύμφωνα με το έγκυρο «The Athletic», το φαβορί για να αναλάβει την εθνική Γαλλίας είναι ο Ερβέ Ρενάρ. Ο 54χρονος προπονητής που έκλεψε την παράσταση στο προηγούμενο Μουντιάλ με τις εμφανίσεις της Σαουδικής Αραβίας (κέρδισε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης τη μετέπειτα κάτοχο Αργεντινή) αναμένεται να λύσει άμεσα το συμβόλαιό του και να υπογράψει με χαμηλότερες απολαβές συμβόλαιο με τη γαλλική ομοσπονδία.

Ο Ρενάρ έχει τεράστια εμπειρία (24 ετών) σε πάγκους πολλών ομάδων – μεταξύ των οποίων και έξι εθνικών – ενώ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα με τη Ζάμπια το 2012 και την Ακτή Ελεφαντοστού το 2015.

Εφόσον ανακοινωθεί, θα σηκώσει άμεσα μανίκια καθώς το καλοκαίρι είναι προγραμματισμένη η τελική φάση του Μουντιάλ Γυναικών με τη Γαλλία να είναι σε όμιλο με Τζαμάικα, Βραζιλία και Παναμά και να στοχεύει σε διάκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς