15 C
Athens

Γκραν Πρι Σαουδικής Αραβίας: Θρίαμβος για Πέρες και Red Bull, χαμός με την τιμωρία που στέρησε στον Αλόνσο το βάθρο

Ο Σέρχιο Πέρες «εξαργύρωσε» την pole position και θριάμβευσε στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, με τη Red Bull να πανηγυρίζει το «1-2», καθώς πίσω του βρέθηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκκίνησε από τη 15η θέση.

Το σημερινό ήταν το δεύτερο «1-2» της Red Bull σε ισάριθμους αγώνες της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, με τους πιλότους, όμως να έχουν διαφορετική θέση αυτή τη φορά, καθώς στο εναρκτήριο γκραν πρι στο Μπαχρέιν είχε τερματίσει πρώτος ο Φερστάπεν.

Η ολοκλήρωση του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, βρήκε τον αγέραστο Φερνάντο Αλόνσο στην τρίτη θέση με την Aston Martin και τον 41χρονο ν’ ανεβαίνει στο 100ο βάθρο της καριέρας του. Ωστόσο, η ποινή των δέκα δευτερολέπτων που δέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα τον άφησε με τη… χαρά και εκτός βάθρου.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι οι μηχανικοί του άρχισαν να δουλεύουν πριν τελειώσουν τα πέντε δευτερόλεπτα από την ποινή που είχε δεχθεί επειδή το μονοθέσιό του δεν βρισκόταν στη σωστή θέση στην εκκίνηση και του έδωσαν μετά τον αγώνα νέα ποινή δέκα δευτερολέπτων, επειδή δεν εκτίθηκε σωστά η πρώτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Τζορτζ Ράσελ να ανέβει στην τρίτη θέση και ο Αλόνσο να υποχωρήσει στην τέταρτη.

Ωστόσο, χιλιάδες φίλοι της Formula 1 διαμαρτύρονται εντονότατα στα social media για την απόφαση των αγωνοδικών, με δεδομένο ότι μια «παράβαση» που τελέστηκε 30 γύρους πριν το φινάλε, τιμωρήθηκε με ποινή δευτερόλεπτων μετά τον τερματισμό, όταν ο Αλόνσο δεν μπορούσε πια να κάνει τίποτα για να την καλύψει…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς