17.7 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-1: Μια απίθανη φάση με τρεις κόκκινες οδήγησε στην πρόκριση της ομάδας του Τεν Χαγκ (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράιτον.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 στο Ολντ Τράφορντ από τη Φούλαμ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 75′ (3-1) κι αφού προηγήθηκε μια απίθανη φάση με τριπλή αποβολή!

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι κι αποφασισμένοι για να διεκδικήσουν την πρόκριση, ελέγχοντας τον ρυθμό και χωρίς να απειληθούν σε όλο το πρώτο μέρος.

Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία άνοιξαν το σκορ στο 50ό λεπτό. Ο Αντρέας Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ντιόπ έγινε κάτοχος της μπάλας κι άνοιξε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μίτροβιτς που έκανε το 0-1 σκοράροντας για μόλις δεύτερη φορά μέσα στο 2023 σε όλες τις διοργανώσεις.

Η είσοδος του Άντονι όμως ήρθε να αποσυντονίσει τη Φούλαμ, η οποία βρέθηκε εκτεθειμένη σε αντεπίθεση, ο Βραζιλιάνος άνοιξε στον Σάντσο που έκανε το σουτ με εξουδετερωμένο τον Λένο και ο Γουίλιαν σαν… τερματοφύλακας έδιωξε με το χέρι πονηρά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο διαιτητής είδε τη φάση με VAR, απέβαλε τον Βραζιλιάνο και τον Μάρκο Σίλβα που διαμαρτυρόταν αλλά και τον Μίτροβιτς που τον… στόλισε με διάφορα «γαλλικά»! Το πέναλτι δόθηκε κι εκτελέστηκε από τον Μπρούνο Φερνάντες για το 1-1. Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, οι παίκτες του Τεν Χαγκ έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Σο να γυρίζει για τον Ζάμπιτσερ που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Κόκκινους Διάβολους με υπέροχο τακουνάκι.

 

Στις καθυστερήσεις κι όταν πια οι χώροι ήταν ορθάνοιχτοι (και με δύο παίκτες περισσότερους στο χορτάρι) ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «4»

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Σάββατο 18/3

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 6-0 (32′, 35′, 59′ Χάλαντ, 62′, 73′ Άλβαρες, 68′ Πάλμερ)

 

Κυριακή 19/3

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπλάκμπερν 3-2 (28′ αυτ. Γκάλαχερ, 81′ ΜακΜπέρνι, 90+1′ Ντόιλ / 21′ πεν. Μπρέρετον Ντίας, 60′ Σμόντιτς)

 

Μπράιτον – Γκρίμσμπι 5-0 (6′ Ούνταβ, 51′, 70′ Φέργκιουσον, 82′ Μαρτς, 90′ Μιτόμα)

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-1 (75′ πεν., 90+6′ Μπρούνο Φερνάντες, 77′ Ζάμπιτσερ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς