24.8 C
Athens

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής που μπορεί να βγάλει κερδισμένο τον… Ολυμπιακό

Η έκβαση του αθηναϊκού ντέρμπι είναι πολύ πιθανό να σημαδέψει την πορεία των πλέι οφ από την πρεμιέρα κιόλας, αφού οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης του ΠΑΟ αναμένεται να φέρει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στην κορυφή

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μονομαχούν στο ντέρμπι κορυφής της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, σε ένα ματς που μπορεί να έχει κερδισμένο τον… Ολυμπιακό σε ενδεχόμενο ισοπαλίας ή ήττας του ΠΑΟ και νίκη των Ερυθρόλευκων στο Βόλο.

Τα πλέι οφ ξεκινάνε και η μάχη για το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά, αφού οι διαφορές που χωρίζουν τις ομάδες είναι μικρές. Η ΑΕΚ έχει ως μοναδικό στόχο τη νίκη απέναντι στους Πράσινους, με την οποία θα επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Βέβαια το βάρος και η πίεση στο σημερινό παιχνίδι είναι στην πλευρά της Ένωσης, καθώς προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση που δεν κυλήσει όπως θα ήθελε το σημερινό (19/3, 21:30) παιχνίδι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Πίεση φυσικά σε ντέρμπι κορυφής θα υπάρχει και στις δύο ομάδες, ειδικά αν γνωρίζουν πως νωρίτερα ο Ολυμπιακός πέρασε από τον Βόλο και ισοβαθμεί με τους Κιτρινόμαυρους στους 59 όντας μόλις δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι αν έχουν κάνει τη δουλειά τους, θα είναι οι μόνοι που θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και απλά θα περιμένουν να μάθουν αν έχουν μονό ή διπλό όφελος.

Στα αγωνιστικά ο Ματίας Αλμέιδα έχει δύο σημαντικά προβλήματα, αφού οι Μουκουντί και Λιβάι Γκαρσία κατάφεραν να μπουν μεν στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή τους τουλάχιστον στο αρχικό σχήμα μοιάζει αμφίβολη. Το πρόβλημα στα μετόπισθεν μεγαλώνει από τη στιγμή που εκτός για την αναμέτρηση είναι ο τιμωρημένος Ντομαγκόι Βίντα.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον, Φερνάντες.

Προβλήματα έχει και ο Παναθηναϊκός. Σάρλια και Σπόραρ έμειναν εκτός αποστολής, με την απουσία του Σλοβένου επιθετικού να είναι αυτή που πόνεσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παρόλα αυτά ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να υπολογίζει και πάλι στους Μπερνάρ και Σένκεφελντ.

Ο Παναθηναϊκός πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην OPAP Arena, καθώς επέστρεψε στην κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική. Γνωρίζει μάλιστα πως η πίεση είναι στην πλευρά των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι σε περίπτωση ήττας μπορεί να υποχωρήσουν και στην 3η θέση της βαθμολογίας αν ο Ολυμπιακός έχει περάσει από τον Βόλο. Έτσι μένει να φανεί ο τρόπος που θα προσεγγίσει το παιχνίδι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αν θελήσει να «σκοτώσει» την ΑΕΚ παίζοντας ξεκάθαρα για τη νίκη.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούχατς, Σάντσες, Μάγνκουσον, Κώτσιρας, Πούγγουρας, Πέρεθ, Κλέινχεϊσλερ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσοκάι, Κουρμπέλης, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Καμπετσής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς