19 C
Athens

Άρης – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι γοήτρου για τους Κίτρινους, παίζει τα ρέστα του ο Δικέφαλος

Ντέρμπι Θεσσαλονίκης στο «καλησπέρα» των play off, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του Άρη

Οι ομάδες μπαίνουν στη μάχη των πλέι οφ και Άρης και ΠΑΟΚ ξεκινούν από την πόλη τους, με τους Κίτρινους να υποδέχονται (19/3, 19:00) τον Δικέφαλο για την 1η αγωνιστική της έξτρα διαδικασίας.

Σε ένα ματς ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ πάντα υπάρχει κίνητρο ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων. Έτσι, στους Κίτρινους δεν σκέφτονται καθόλου το γεγονός πως βρίσκονται πίσω από τον Δικέφαλο και θέλουν τη νίκη για να μπουν με το δεξί στη διαδικασία των πλέι οφ. Άλλωστε στον Άρη δεν κρύβουν πως ακόμα και να μην καταφέρουν να ανέβουν κάποια θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος -πράγματι μοιάζει δύσκολο- έχουν ως στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία, η οποία θα αφήσει μια γλυκιά γεύση στο τέλος της σεζόν.

Η ομάδα του Τόλη Τερζή βρίσκεται αυτή στην 5η θέση με 40 βαθμούς και έχει τον Βόλο ακριβώς από πίσω της στους 39. Έτσι θέλει να μην μπει σε μπελάδες και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μοναδικό πρόβλημα για τη σημερινή αναμέτρηση για τον Άρη είναι ο Λούκας Ρουπ, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και παραμένει εκτός.

H αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Νταρίντα, Καμαρά, Πάλμα, Καμάτσο, Ντουκουρέ, Γκρέι, Πίρσμαν, Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Ενκουλού, Εμπακατά, Χριστοδουλόπουλος.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ όχι απλά έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά θα μπορούσε να πει κάποιος πως παίζει τα ρέστα του. Οι Ασπρόμαυροι δεν θέλουν να σκέφτονται την περίπτωση ήττα, καθώς τα πράγματα για τη διεκδίκηση του τίτλου θα γίνουν δύσκολα από εκεί και πέρα. Ο Δικέφαλος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν έχασε σε όλο τον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας, αλλά πολλές φορές δεν μπόρεσε να μετουσιώσει το προβάδισμα του σε νίκη και έτσι δεν μπορεί να λέει πως βρίσκεται σε θέση ισχύος στη μάχη του τίτλου. Αντίθετα, από τους 4 διεκδικητές του τίτλου ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που βρίσκεται στην πιο πιεστική και δύσκολη κατάσταση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μια σημαντική απουσία για τη σημερινή αναμέτρηση, καθώς ο Σβέριρ Ίνγκασον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκτός. Έτσι Κουλιεράκης και Κάργας θα ξεκινήσουν στο κέντρο της άμυνας εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή για την αναμέτρηση.

Το ματς της κανονικής διάρκειας ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Κλ. Βικελίδης» είχε λήξει ισόπαλο 0-0, ενώ στην Τούμπα είχαν επικρατήσει οι Ασπρόμαυροι χάρη σε τέρμα του Ίνγκασον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς