17.7 C
Athens

Η Μπόχουμ πλήγωσε την απογοητευτική Λειψία, νίκη μετά από πέντε μήνες για τη Χόφενχαϊμ

Δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη κόντρα στην Μπόχουμ η Λειψία (1-0) που δεν μπόρεσε να συνέλθει από τη μεσοβδόμαδη επτάρα και τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μπόχουμ προηγήθηκε στο 48′ σε φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση πλαγίου και κεφαλιά του Μάσοβιτς που έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα (τα δύο εξ αυτών στα τελευταία δύο παιχνίδια). Οι Ταύροι δεν είχαν απάντηση με αποτέλεσμα να μπουν σε μπελάδες για την τετράδα (τέσσερα εισιτήρια για δύο θέσεις). Η Μπόχουμ ανέβηκε στη 14η θέση (στο +4 από τον απευθείας υποβιβασμό) με τον Κώστα Σταφυλίδη να αγωνίζεται βασικός και τους Πιέρ Κούντε (δανεικός από τον Ολυμπιακό) και Βασίλη Λαμπρόπουλο να περνούν αλλαγή στο 69′ και στο 88′ αντίστοιχα.

Ουραγός είναι πια η Στουτγκάρδη που γνώρισε ήττα εντός έδρας (0-1) από τη Βόλφσμπουργκ. Σε ένα κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 56′ όταν ο Μαρμούς έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την πάσα του Γκέρχαρντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Βασικός για πέμπτο σερί παιχνίδι (και τέταρτο χωρίς τρίποντο) ήταν ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

Η Σάλκε αποδείχθηκε επτάψυχη καθώς έμεινε στο 1-1 με την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας και παρέμεινε αήττητη για όγδοο σερί ματς! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51′ με τον Μάιερ από ασίστ του Ντεμίροβιτς, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι Βασιλικοί Μπλε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν εμφανίστηκαν απειλητικοί αλλά στις καθυστερήσεις ένα κερδισμένο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Μπούλτερ να σώσει τον βαθμό από την άσπρη βούλα.

Η Χόφενχαϊμ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα επικρατώντας με 3-1 της Χέρτα Βερολίνου που είναι πλέον 16η. Για την ομάδα του Κράμαριτς (πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι στο πρώτο μέρος), αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά τις 14/10 και η πρώτη στο σπίτι τις μετά τις 10/9!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 17/3

Γκλάντμπαχ – Βέρντερ Βρέμης 2-2 (48′ Τουράμ, 73′ Νόιχαους / 65′, 89′ Ντουκς)

Σάββατο 18/3

Χόφενχαϊμ – Χέρτα Βερολίνου 3-1 (24′ πεν., 37′ πεν. Κράμαριτς, 51′ Μπεμπού / 90+2′ Γιόβετιτς)

Μπόχουμ – Λειψία 1-0 (48′ Μάσοβιτς)

Άουγκσμπουργκ – Σάλκε 1-1 (51′ Μάιερ / 90+2′ πεν. Μπούλτερ)

Στουτγκάρδη – Βόλφσμπουργκ 0-1 (56′ Μαρμούς)

Ντόρτμουντ – Κολωνία (19:30)

Κυριακή 19/3

Ουνιόν Βερολίνου – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)

Λεβερκούζεν – Μπάγερν (18:30)

Μάιντς – Φράιμπουργκ (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς