22.5 C
Athens

ΜακΚίσικ: Κανείς δεν μπορεί να με μαρκάρει στο ένας με έναν, δεν έχω στο μυαλό μου το συμβόλαιο

«Δεν περνά καν από το μυαλό το θέμα του συμβολαίου, απλώς βγαίνω έξω και σκέφτομαι πώς θα παίξω καλό μπάσκετ», τόνισε ο ΜακΚίσικ

Κεφάτος ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews, στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για το θέμα του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό που λήγει στο τέλος της σεζόν.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έχει έχει 11/21 τρίποντα (52,4%) στα τελευταία 5 ματς. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιον στο γεγονός πως οι προπονητές του δείχνουν εμπιστοσύνη, αλλά και στην εξάσκηση που κάνει με τον Αϊζέια Κάνααν.

Ο Αμερικανός άσος είχε κέφια και δεν δίστασε να δείξει πως βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως γνωρίζει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει στο ένας με έναν στην Ευρωλίγκα.

Ο αστερίσκος-παράσημο και το πιθανό δίλημμα μεταξύ (γρουσούζικης) πρωτιάς και «στρατηγικής επιλογής»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σακίλ ΜακΚίσικ:

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω καλά. Δεν έχει να κάνει με το πόσο σκοράρεις, αλλά με τις νίκες. Όμως δεν έχω στο μυαλό μου το συμβόλαιο, παρά μόνο τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Λατρεύουμε την Αθήνα. Δεν μου περνά καν από το μυαλό το θέμα του συμβολαίου, απλώς βγαίνω έξω και σκέφτομαι πώς θα παίξω καλό μπάσκετ».

Για τα φιλιά που έστειλε στον πάγκο της Ζαλγκίρις όταν τον άφησαν προκλητικά να σουτάρει μόνος του: «Πρέπει να σταματήσω, γιατί μου αρέσει να μου δίνουν ελεύθερα σουτ. Σας παρακαλώ, συνεχίστε να το κάνετε, μου δίνετε χαρά, μπορώ να εκτελέσω ανενόχλητος και είναι φανταστικό.

Για τα εξαιρετικά ποσοστά του στα τρίποντα: «Κάνω πολλά σουτ καθημερινά με τον Αϊζέια (Κάνααν). Οι προπονητές μας πιστεύουν στο σουτ μου και στο πρωτάθλημα έχω πολύ υψηλά ποσοστά (53,5%). Δεν φοβάμαι να πάρω το σουτ. Αν είμαι στο ένας εναντίον ενός, δεν σκέφτομαι κανέναν. Ξέρω πως κανένας στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να με μαρκάρει στο ένας με έναν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς