16.9 C
Athens

Ύποπτος για ντόπινγκ ο Ντένις Τσερίσεφ

Έρευνα έχει ξεκινήσει εις βάρος του άσου της Βαλένθια με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του σε ρωσικό περιοδικό

Εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές καταπολέμησης ντόπινγκ καλείται να δώσει ο ήρωας της Ρωσίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ντένις Τσερίσεφ για κάποιες περίεργες δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του.

Ο άσος της Βαλένθια βρίσκεται υπό καθεστώς επείγουσας έρευνας, μετά από μία συνέντευξη του πατέρα του Ντμίτρι στο ρωσικό περιοδικό Sport Weekend. Ο πατέρας του Ντένις Τσερίσεφ υποστήριξε ότι ο γιος του δέχθηκε μία ένεση με αυξητική ορμόνη, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ, ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Έτσι η Wada και οι υπόλοιπες αρμόδιες αρχές ζήτησαν τον ιατρικό φάκελο του παίκτη για να διαπιστώσουν αν του χορηγήθηκαν απαγορευμένες ουσίες. Από την πλευρά της η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι έγινε λάθος στην μετάφραση, αναφέροντας ότι ο πατέρας του Τσερίσεφ μπέρδεψε την αυξητική ορμόνη με την (καθ’ όλα νόμιμη) ένεση με πλάσμα που κάνουν αρκετοί αθλητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς