17.9 C
Athens

Ανώτερη η Σαμπαλένκα, ήττα στον ημιτελικό για τη Σάκκαρη

Η Σάκκαρη δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στο Νο 2 του κόσμου και ηττήθηκε με 2-0 (6-2, 6-3) στον ημιτελικό του Indian Wells

Το εμπόδιο της Αρίνα Σαμπαλένκα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν μπόρεσε να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία και να φτάσει στον τελικό του Indian Wells.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο ανώτερο παιχνίδι της Λευκορωσίδας, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και ηττήθηκε στον ημιτελικό με 2-0 σετ (6-2, 6-3) του τουρνουά που ολοκληρώνεται την Κυριακή στην έρημο της Καλιφόρνια.

Μετά από τέσσερις αγώνες που κρίθηκαν υπέρ της στα τρία σετ, αυτή τη φορά η Σάκκαρη, Νο 7 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να πάρει σετ από την σπουδαία αντίπαλό της, η οποία κάνοντας τρία break στο πρώτο σετ έφτασε πολύ εύκολα στο 1-0.

Η Σάκκαρη στον 27ο ημιτελικό της καριέρας της στο Tour γνώρισε την 20ή ήττα, τρίτη μέσα στο 2023 μετά το τουρνουά του Λιντς από την Πέτρα Μάρτιτς και εκείνη στο Ντουμπάι από την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η κάτοχος του Australian Open και μία από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες της χρονιάς μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο σετ. Προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 2-0, αλλά η Σάκκαρη έκανε αμέσως break και μείωσε σε 2-1, σφίγγοντας τη γροθιά της κι ελπίζοντας σε αλλαγή του σκηνικού.

Κι αν ισοφάρισε κρατώντας το σερβίς της, το σετ στη συνέχειά του είχε σχεδόν την ίδια κατάληξη με το πρώτο. Η Λευκορωσίδα πήρε τρία διαδοχικά game, προηγήθηκε με 5-2 και παρότι η Σάκκαρη μείωσε σε 5-3 δεν είχε κανένα πρόβλημα στο δικό της σερβίς να κλείσει τον αγώνα με 6-3 σε 83 λεπτά.

Στον τελικό, η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα, που επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-2, 6-2)
της Σβιάτεκ στον έτερο ημιτελικό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς