14.3 C
Athens

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Μίμη Παπαϊωάννου, ο ύμνος της ΑΕΚ συνόδευσε το φέρετρο (vid)

Δάκρυα και πόνος στο ύστατο χαίρε του θρύλου της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Παπαϊωάννου - Υπό τους ήχους του ύμνου και με τη σημαία της Ένωσης η πομπή για την ταφή του, ενώ στεφάνια κατέθεσαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Όλοι ήταν εκεί. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, χιλιάδες άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον θρυλικό ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαϊωάννου που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (15/3).

Πριν από την εξόδιο ακολουθία, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να αποτίσει φόρο τιμής στο λαϊκό προσκύνημα, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με τη σημεία της αγαπημένης του ΑΕΚ.

Αμέσως μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας και πριν αναχωρήσει η πομπή για την ταφή στο Δημοτικό Κοιμητήριο Μαρκοπούλου, από το μεγάφωνα του γηπέδου ακούστηκε ο ύμνος της ΑΕΚ με τον κόσμο να τραγουδά, σ’ αυτό το συγκινητικό στερνό αντίο με μια μελωδία άμεσα συνδεδεμένη με τον κορυφαίο Μίμη Παπαϊωάννου.

 

Στο ύστατο χαίρε βρέθηκαν πολλοί παλιοί συμπαίκτες του, όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Στέλιος Μανωλάς, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, o Λάκης Νικολάου και ο Κώστας Νεστορίδης που λύγισε και ξέσπασε σε λυγμούς πάνω από το φέρετρο του φίλου του. Εκεί ήταν ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Μίμης Δομάζος.

Το «παρών» έδωσαν αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ένωσης, αλλά και αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ με επικεφαλής τον αρχηγό Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ασφαλώς εκεί ήταν και ο διοικητικός ηγέτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στεφάνια κατατέθηκαν μεταξύ άλλων από την ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτεχνική ΑΕΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς