21.4 C
Athens

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ 1-1 (3-5 πεν.): Τα Λιοντάρια στους «8» του Europa, πέταξαν εκτός συνέχειας τους Λονδρέζους (hls)

Αυτό κι αν ήταν έκπληξη! Η Σπόρτινγκ με ήρωα και φύλακα-άγγελο τον Αντόνιο Αδάν πέταξε εκτός συνέχειας στο Europa League την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ και πέρασε στους «8» της διοργάνωσης!

Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και στο Λονδίνο. Οι Γκάνερς προηγήθηκαν με τον Τζάκα αλλά τα Λιοντάρια με μια απίθανη έμπνευση του Πέδρο Γκονσάλβες (ίσως είναι και το γκολ της χρονιάς) πέτυχαν το 1-1 κι οδήγησαν το ματς στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα στο έξτρα ημίωρο και είχαν μεγάλες ευκαιρίες τόσο με τον Τροσάρ που έχασε τετ α τετ, όσο και με τον Γκάμπριελ που είδε τον Αδάν να τον σταματά στην κεφαλιά που δοκίμασε.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι, η Σπόρτινγκ σκόραρε σε όλα (ο Ράμσντεϊλ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του παρότι δύο φορές έπεσε σωστά) και ο Αδάν είχε απάντηση στην εκτέλεση του Μαρτινέλι για να δώσει την πρόκριση στους Πορτογάλους.

 

Η Ρόμα ταξίδεψε στο Σαν Σεμπαστιάν για να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα και το έκανε με σχετική άνεση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-0). Οι Βάσκοι είχαν την κατοχή, αλλά λίγες μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που έπαιξε κυρίως για το μηδέν παθητικό και το κράτησε για να προκριθεί στους «8».

Στα προημιτελικά πέρασαν άλλες δύο ομάδες. Η μία είναι η Λεβερκούζεν που δεν δυσκολεύτηκε στην έδρα της απέναντι στη Φερεντσβάρος και με σκορ ίδιο με αυτό του πρώτου αγώνα (2-0) έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση. Η άλλη είναι η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που ήταν πολύ καλύτερη από την παραπαίουσα Ουνιόν Βερολίνου και στο σπίτι της με 3-0 σφράγισε την παρουσία της στην οχτάδα. Οι Γερμανοί φάνηκαν να μην έχουν ενέργεια και μοιραία πήραν τον δρόμο για τις εγχώριες διοργανώσεις.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»

Mπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (56′ Ράσφορντ) [Συνολικό σκορ: 1-6]

 

Φέγενορντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 7-1 (9′ Χιμένες, 24′, 38′ πεν. Κοκσού, 49′, 60′ Ιντρισί, 64′ Τζάχανκμπακς, 67′ Ντανίλο / 87′ Κέλσι) [Συνολικό σκορ: 8-2]

 

Φενέρμπαχτσε – Σεβίλλη 1-0 (41′ πεν. Βαλένσια) [Συνολικό σκορ: 1-2]

 

Φράιμπουργκ – Γιουβέντους 0-2 (45΄ πεν. Βλάχοβιτς, 90+5′ Κιέζα) [Συνολικό σκορ: 0-3]

 

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (19′ Τζάκα / 62′ Γκονσάλβες) [3-5 πεν.]

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Ουνιόν Βερολίνου 3-0 (18′ Τέουμα, 63′ Λαζάρ Αμανί, 90+4′ Λαπουσέν) [Συνολικό σκορ: 6-3]

 

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρόμα 0-0 [Συνολικό σκορ: 0-2]

 

Φερεντσβάρος – Λεβερκούζεν 0-2 (3′ Ντιαμπί, 81′ Αντλί) [Συνολικό σκορ: 0-4]

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς