18 C
Athens

Εφές – Παρτιζάν 84-97: Σερβικό πάρτι στην Πόλη με πέντε MVP!

Με 5 παίκτες να δικαιούνται ισάξια τον τίτλο του MVP, η Παρτιζάν βύθισε στο σκοτάδι την πρωταθλήτρια Ευρώπης

Δεν είναι ούτε μια ούτε δυο οι φορές που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε αιτία να πικραθούν οι φίλοι της Εφές. Στην αποψινή περίσταση δεν ήταν στον πάγκο της «μισητής» Φενέρ, αλλά σε αυτόν της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο: μια ήττα που ίσως να αποδειχθεί η πιο οδυνηρή της σεζόν.

Οι Σέρβοι έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την παρουσία τους στα πλέι οφ. Και αν τα καταφέρει, σε πολύ μεγάλο βαθμό θα το οφείλει στη νίκη που πήρε σήμερα μέσα στην Πόλη. Η Παρτιζάν είναι πλέον στις 16 νίκες, άφησε στις 14 τους Τούρκους και εξασφάλισε ότι η ισοβαθμία θα είναι υπέρ της, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Η καταιγιστική τέταρτη περίοδος της Παρτιζάν έκανε τη διαφορά στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν από το εις βάρος τους 72-71 ένα επικό σερί 0-16 και στο 37΄ να οικοδομούν μία διαφορά 15 πόντων (72-87)!

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των νικητών στο διάστημα της ανατροπής οι Κέβιν Πάντερ (19π.), Τζέιμς Νάναλι (16π.), Ζακ Λεντέι (16π.), Ματίας Λεσόρτ (17π.) και Αλέξα Αβράμοβιτς, διεκδικώντας επί ίσοις όροις τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμεινε στο παρκέ 9 λεπτά με απολογισμό 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και ένα μηδενικό στο PIR…

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Βικλίτσκι, Φούφης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-11, 37-39, 64-63, 84-97

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς